Kamu spotu kara çakıldı

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı “Zor doğa koşullarında Anadolu’nun her yerine ulaşıyoruz” şeklindeki kamu spotu reklamda kaldı.

Kamu spotu kara çakıldı

Diyarbakır’ın Çukur köyünde şeker komasına giren 70 yaşındaki Hamide Oruç için köylüler, 112’den acil yardım istedi. Ancak ambulans köye 6 kilometre kala kara saplandı. Ambulans köye ulaşamayınca bu kez köylüler Oruç’u ambulansa ulaştırmaya çalıştı. 

TAHTA SEDYEYLE 6 KİLOMETRE

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Çukur köyünde şeker hastası 70 yaşındaki Hamide Oruç, şeker komasına girdi. Yakınları 112 acil yardımı aradı. Yoğun kar yüzünden ambulans köyün ancak 6 kilometre yakınına kadar gelebildi. Bunun üzerine yakınları ve komşuları yaşlı kadını battaniyeye sarıp tahtadan yaptıkları sedye ile omuzlarda 6 kilometre taşıyarak ambulansa götürdü. Diyarbakır’a götürülen kadın kurtarılamadı. 

GETİRDİKLERİ GİBİ GÖTÜRDÜLER 

Köylülerden Sıddık Deniz, önceki gün Hamide Oruç’un hastalanması üzerine hastaneye götürmeye çalıştıklarını ancak yol karla kapandığı için götüremediklerini belirterek “Hamide nineyi, tahtadan yaptığımız sedye üzerinde, battaniyeye sararak ambulansa, omuzlarda taşıyarak götürdük. Dün sabah da cenazesi geldi. Şimdi cenazeyi aldık, aynı şekilde köy mezarlığına götürüyoruz” dedi. 


YAŞAMA YOL VER! 

112 acil servis, reklam ve tanıtımlarında hastalara karadan, havadan ve denizden her türlü zor şartları aşarak ulaşabilecekleri mesajını veriyor. Fakat yoğun kar yağışının olduğu bir hafta içinde onlarca hasta komşularının sırtında hastanelere taşındı. Ambulanslar yeterli olmadı. 
<< Önceki Haber Kamu spotu kara çakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER