Kanada'da sıcaklıklar 50 dereceye vardı...

Kanada'nın batısında cuma gününden bu yana etkili olan aşırı sıcaklarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti. Bazı bölgelerde sıcaklığın 50 dereceye yaklaştığı belirtiliyor.

SHABER3.COM

Kanada'nın batısında cuma gününden bu yana etkili olan aşırı sıcaklar, 100'ü aşkın kişinin ölümüne yol açtı. Sıcak hava dalgasının başından beri Vancouver bölgesinde en az 134 ani ölüm vakası kaydedildiği bildirildi.

Sadece Vancouver kentinde ani ölümlerin sayısının 65'i geçtiği açıklandı. Kentte sıcaklığın 32 dereceye yükseldiği, ancak nem nedeniyle 40 derece hissedildiği belirtiliyor. Vancouver'da insanların sıcaktan kaçarak sığınabileceği klimalı merkezler oluşturuldu.

İnsanlar otel odalarına kaçıyor
Britanya Kolumbiyası eyaletinde sıcaklığın salı günü 49,5 santigrat dereceye ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdığı kaydedildi. Eyaletteki Otel İşletmecileri Birliği, insanların çalışmaya devam edebilmek ve uyuyabilmek için klimalı odalar tuttuğunu bildirdi.

Polis, sadece Burnaby kentinde son 24 saatte 25 ani ölüm kaydedildiğini, ölenler arasında çok sayıda yaşlının bulunduğunu bildirdi.

Kanada medyası, ani ölümlerin büyük bölümünün sıcaklardan kaynaklandığını aktardı. Sıcak hava dalgasının ülkede önümüzdeki günlerde de etkili olması bekleniyor.
<< Önceki Haber Kanada'da sıcaklıklar 50 dereceye vardı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER