Kanadalı Bombardier şirketi, 7 bin kişinin işine son verecek


Kanada merkezli uçak ve tren üreticisi Bombardier, 2 yıl içinde iş gücünü 7 bin kişi azaltacağını açıkladı. Türkiye'de yatırımları olan olan şirket, üretim ve üretim sahaların dışında çalışan bazı işçilerin işine son verecek. Şirket, daha çok Kanada ve Avrupa bölgelerinde bulunan ulaşım departmanlarında istihdamı azaltmayı planlıyor.

Kanadalı şirket, istihdamı, piyasalardan gelecek taleplere göre ayarlamayı planlıyor. Hava sahası ile ilgili programlarda bir yavaşlama olduğunu bu nedenle taleplere göre iş yükünü ayarlamaya çalışacaklarını açıkladı. Şirket bir yandan da C serisi hava araçları programında çalışacak işçi istihdam etmeyi planlıyor. Yeni yapılanmanın yaklaşık 250-300 milyon dolara mal olması öngörülüyor.

İşine son verilecekler arasında 2 bin sözleşmeli personelin olduğu kaydedilirken, şirketin dünya genelinde 64 bin çalışanı var.

Öte yandan Bombardier, Türkiye'de demiryolu projelerine yerli ortak olarak Bozankaya ile birlikte katılacak ve yüksek hızlı tren (YHT) üretimine yönelik teknoloji transferi için 100 milyon dolar yatırım yapacağın duyurmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kanadalı Bombardier şirketi, 7 bin kişinin işine son verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER