'Kanuna uygun' dediler 6 kişi tutuklandı

Ankara Sincan’da işadamlarına yönelik ihalede usulsüzlük iddiasıyla yapılan algı operasyonuyla ilgili ortaya çıkan bir belge hukuksuzluğu gözler önüne serdi.

'Kanuna uygun' dediler 6 kişi tutuklandı

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, iki İçişleri Bakanı’nın işadamlarına operasyon düzenlenmesine gerekçe gösterilen ihaleyle ilgili geçtiğimiz ocak ayında “Kanunlara uygun olarak yapılmıştır” kararı verdiği ortaya çıktı. Buna rağmen 22 işadamı hukuksuz şekilde gözaltına alındı ve 6’sı tutuklandı.

İŞLEM YAPMAYA GEREK YOK

Seçim nedeniyle görevinden ayrılan İçişleri Bakanı Efkan Ala ve koltuğunu devrettiği Bakan Sebahattin Öztürk’ün imzasının bulunduğu belgede belediye yetkilileriyle ilgili işlem yapılmasına gerek olmadığı yönünde tespitte bulunulduğu görüldü. Bakanlık kararında ihaleyi yapan Sincan Belediye’sinin eski ve yeni başkanı ile ihale komisyonu üyeleri hakkında işlem yapılmasına gerek olmadığı kaydedildi.

İDDİALAR TEK TEK ÇÜRÜTÜLDÜ

Belgede, ihaleye çıkarılan parsel için “dini yapı alanıdır, amacı dışında kullanılamaz” şerhinin bulunduğu ancak buna rağmen inşaatın yapıldığı iddiası ile ihalenin değerinin altında satıldığı iddiası tek tek çürütüldü. Bakanlığın “işleme gerek yok” kararında “dini yapı alanıdır, amacı dışında kullanılamaz” şerhinin 27 Nisan 2011’de Sincan Belediyesi encümeninin kararıyla kaldırıldığı vurgulandı. Yine kararda ihaleye 3 isteklinin katılarak teklif verdiği ve ilgili parselin en yüksek teklifi veren gruba 2 milyon TL’ye satıldığı belirtildi. Yapılan ihale işleminin kanunlara uygun olarak gerçekleştirildiği bu nedenle de belediye görevlileri için inceleme yapılmasına gerek olmadığı kaydedildi. İçişleri Bakanlığı kararında ihale edilen parselle ilgili imar değişikliklerinin mevzuata göre yapıldığı ve bu değişikliklerin Sincan Belediye Meclisi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından da onaylandığına işaret edildi.

BAKANLIK YÖNETİMİ ONAYLADI

İhalenin ‘kanuna uygun yapıldığı kararının’ altında Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay, Müsteşar Yardımcısı Enver Salihoğlu ve o dönem Müsteşar olan Bakan Sebahattin Öztürk ile dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın imzaları yer aldı.


<< Önceki Haber 'Kanuna uygun' dediler 6 kişi tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER