Kapatılan Şifa hastanelerindeki hastalar: Bu yapılana Müslümanlık denmez


Şifa Hastanesi'nde tedavi gören hasta ve yakınları, hastanelerin YÖK'ün düzenlemesinin ardından İzmir Valiliği'nce kapatılmasına tepki gösterdi. Bugün tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edilen kalp ve zatürre hastası Emine Zeybek, "53 yaşındayım, ben hiç böylesini görmedim. Buraya tek ben gelmiyorum. Bu yapılana Müslümanlık denmez. Ne yapayım ben? Allah ıslah etsin." dedi. Eşi Ömer Zeybek de yanlıştan dönülmesini isteyerek, "Şubelerle ilgili kapatılma kararı verdiklerini duydum. Gerçekten yıkıldım, üzüldüm. Sanki kendi mekanımı kapatmış gibi üzüldüm." diye konuştu.

Eşini geçen salı günü hastaneye getirdiğini belirten Zeybek, "Bizim hastanemiz burası, sürekli buraya geliyoruz. Son gelişmeleri takip ediyordum, hastanelere uzanacağını doğrusu aklımızdan geçirmiyorduk. Dün saat 15.30 sıralarında, eşimi ziyarete hastaneye geldiğimde insanlarda, çalışanlardaki hüznü gördüm." dedi. Eşinin normalde pazartesi taburcu olacağını ancak kapatma kararından dolayı bugün taburcu olmak zorunda kaldığını da anlatan Zeybek, "Tedaviye artık dışarıdan devam edeceğiz. Gittiğimiz yerlere böyle rahat, huzurlu gidebilir miyiz bilmiyorum. İnşallah bu hukuksuzluk son bulur, bu yanlıştan dönerler." şeklinde konuştu.

Emine Zeybek de, "Benim doktorlarım burada. Şimdi gideceğim, silbaştan. Bir buçuk senedir hemen hemen her gün ecel götürüyor getiriyor ama çok şükür önce Allah, sonra doktorlar uğraşa uğraşa birazcık iyileştim. Bu zatürrem olmasaydı, yani bu olmamalı, sağlık bu. Bu ülkenin insanı, bu hastanelere geliyor. Vatanını düşünmedikten sonra git bin tane Suriyeli besle, Müslümanlık denmez buna. Buraya bir tek ben gelmiyorum ki; Uşak'tan gelir, Ege Üniversitesi'nden gelmiş buraya biri. Ben hiç böylesini görmedim. 53 yaşındayım. Bu vatan kimin? Türkiye'de yaşayan Türk vatandaşıyız. Benim şu halimle çıkmamam gerekirdi. Ne yapayım ben? Allah ıslah etsin." diye konuştu.

Yakını fıtık ameliyatı olan Seval Uyan ise, "Bu uygulamaya yazık. Biz çok memnunuz. Elimiz ayağımız bu hastane. Her şeyde buradayız." dedi.

Kalp ameliyatı olan babası Yakup Aydın'ın altı gündür uyanmadığını belirten Ali Osman Aydın da, "Pazartesi günü bypass oldu, bugün altıncı gün, hâlâ uyanmadı. Kapanması yanlış. Burası halka hizmet veriyor. Kapanmasın." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kapatılan Şifa hastanelerindeki hastalar: Bu yapılana... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER