Kar Film Festivali 16 Mart'ta başlıyor


Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 12.si gerçekleştirilecek Uluslararası Kar Film Festivali, 16 Mart'ta başlayacak. Festival 3 gün boyunca devam edecek ve 18 Mart'ta son bulacak. Festivale son başvuru tarihi 1 Mart olarak belirlendi.

12. Uluslararası Kar Film Festivali hazırlıkları başladı. AÜ İletişim Fakültesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen festival 12. yaşına girdi. Festival; belgesel, deneysel, kurgusal, reklam ve animasyon kategorileri olmak üzere toplam 5 dalda gerçekleşecek. Festivale hazırlık kapsamında görev almak için yaklaşık 150 öğrenci başvuruda bulundu. Festival Komite Başkanı Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, her yıl festivale bir yenilik kattıklarını söyledi. Hıdıroğlu, "Uluslararası kar film festivalinin bu sene inşallah 12.sini gerçekleştireceğiz. Her yıl yeni bir heyecan ile yeniden üstüne ekleyerek neler yapabiliriz düşüncesiyle, dediğim gibi dolu dolu bir heyecanla başladık. Ekiplerimizi kurduk, afişlerimizi hazırlıyoruz, üniversitelere duyurularımızı yapıyoruz, kendi öğrencilerimizden seçmelerimizi yaptık, seçmelere 150 kadar öğrencimiz katıldı, bu da bizi çok gururlandırıyor." dedi.

'FAKÜLTE BÖLÜMLERİMİZİ İLGİLENDİREN KONUKLAR AĞIRLAYACAĞIZ'

Her yıl yeni etkinliklerle festivali sürdürdüklerini dile getiren Hıdıroğlu, şöyle konuştu: "Biz her sene üstüne koyarak birtakım yeniliklerle yolumuza devam etmek istiyoruz. Öğrencilerimizde heyecanlı. Planladığımız farklı şeyler var, galayı değiştirmek istiyoruz, daha fazla öğrencinin katıldığı, eğlenebildiğimiz alternatif bir gala düşünüyoruz. Yine fakültemizin 3 bölümüne hitap edecek konular ve konuklar almayı düşünüyoruz. Geçen senede aşağı yukarı biz böyle yapmıştık. Biz her bölümün öğrencisini her bölümün hocalarını dengeli bir şekilde biraz RTS ağırlıklı oluyor ama her bölümü ilgilendirecek medyayla ilişkili konu ve konuklarımız olacak buna dikkat ediyoruz. Yine bu yıl içerisinde ödül almış yönetmenlerimizi çağırmak istiyoruz. Halkla ilişkiler ve reklamcılık bağlamında getireceğimiz konuklar olacak yine ekranlarda çok sevilen dizi ekiplerini almayı düşünüyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Kar Film Festivali 16 Mart'ta başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER