Kar yağdı balıkçının yüzü güldü


Kar yağışı yurdu etkisine aldı, balıkçıların yüzü güldü. Son dönemde denizlerdeki rüzgardan dolayı balık sıkıntısı çeken balıkçılar karla birlikte rahat bir nefes aldı.

Balık fiyatları kar yağışı ile birlikte bir iki lira artarken, vatandaşın ilgisi balıkçı esnafını sevindirdi. Bursa Kapalı Çarşı balıkçı esnaflarından Mehmet Ali Tuna, kar yağışı nedeniyle balık fiyatlarında kısmi bir artış olmasına rağmen çok fazla oynamadığını belirterek, "Balıklarımız şuanda bol, geliyor. İstavrit, hamsi çinekop, diğer balıklarımızda var. Barbunya'da devam ediyor. Balık fiyatları da normal." dedi.

FİYATLAR NORMAL, İLGİ İYİ

Bu yıl hamsinin az çıktığını anlatan Tuna, "Bu yıl zaten balık az çıkıyor. Az geldiği için biraz yükseliyor. Kar yağışı dindiği zaman normal fiyatlara iner. Kar yağışından çok rüzgar bizi etkiliyor. Hamsi şuanda on lira, istavrit on lira, çinekop 20 liraya kadar düştü. Barbunya 15-20 lira arasında gidiyor. Torik gelmeye başladı. Büyük palamutlar gelmeye başladı. Yerli palamut tam geçiş mevsiminde büyük, şuanda 50-60 lira arasında gidiyor. Son zamanları ama çok yağlı." şeklinde konuştu.

Balıkçı esnaflarından Erdoğan Nalçacı ise, vatandaşın ilgisinin iyi olduğunu belirterek, şunları söyledi; "Kar yağdı balığımız var. Hamsi var, hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Hamsi yağlıdır, lezzetli olur. İstavritimiz var, çeşidimiz var. İlgi de iyi, şuanda tam balık havası, balığın yağlı zamanı güzel zamanı. Fiyatlarda şuanda iyi. 10 lira bu gün balık için iyi bu şartlarda."

Balık almaya gelen vatandaşlardan Selçuk Öğütlü ise, fiyatların uygun olduğunu dile getirirken, "Balığı Beğeniyorum, fiyatlarda, balıkta güzel, beğeniyorum. Özellikle kar yağınca çarşıya gelip balık alıyorum. Bu gün çupra almayı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kar yağdı balıkçının yüzü güldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER