Karaman'daki aileler ilk kez konuştu

Gazeteci Mustafa Hoş yeni çıkap kitabı Çığlık'ta Karaman'daki tecavüzlerin perde arkasını anlattı. İlk kez ailelerin de konuştuğu kitapta Ensar vakfı'nın nasıl korunduğu anlatılıyor.

Karaman'daki aileler ilk kez konuştu

Gazeteci Mustafa Hoş'un 4.kitabı Çığlık'ta Karaman Ensar Vakfı ve Kaimder yurtlarında yaşanan tecavüz skandalını yazdı. Kitaptaki en çarpıcı bölüm aillerin ilk kez konuşması. Çocukları tecavüze uğrayan aileler ilk öğrendiklerinde neler yaşadı sonra neler oldu. Ve kendilerine şikayetçi olmamaları için ne teklif edildi? kitapta ayrıntıları ile anlatılıyor. Çığlık kitabında ailelerin neler yaşadıkları ile ilgili bölümden bazı satırbaşları şöyle;

"Karaman’daki vahşetin en çok acısını onlar yaşadı hala da yaşıyorlar. Daha iyi bir eğitim alsınlar dinlerini öğrensinler diye küçücük yavrularını kendi elleriyle teslim ettiler. Ensar Vakfı da KAİMDER de çocuklarını alırken hep aynı şeyi söyledi “Allah’ın izniyle vatana millete hayırlı bir evlat olmalarını sağlayacağız” Aileler şu ana kadar kimseyle görüşmedi ve bir çoğunun da görüşmeleri engellendi. Ailelerle temas kurulmasının engellenmesinin tek amacı vardı. Ensar ve KAİMDER’dem şikayetçi olmalarını engellemek. Aileler nasıl öğrenmişti ve neler yaşadılar? Bunu öğrenmek öğrenmek için bir kaç aileyle temas kurdum. Onları uzun bir süre adlarını kimliklerini saklayacağıma ikna etmekle uğraştım. Sonunda ikna oldular? Adını nerede oturduğunu ve çocuklardan hangisinin ailesi olduğunu saklı tutarak konuştuklarımızı yazacağım şimdi. İtiraf etmeliyim 30 yıla yaklaşan meslek hayatımın en zor görüşmesi oldu. Aile hala olayın etkisini ve şokunu yaşıyordu. Konuşmalarımız zaman zaman hıçkırıklar arasında devam etti. Teselli edecek cümle bulmakta zorlandım. Kelimeler boğazımda düğümlendi. Öfkemi bastırmakta zorlandım.
<< Önceki Haber Karaman'daki aileler ilk kez konuştu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER