Saadet liderinden Erdoğan'ın yeni 'konut paketi'ne sert eleştiri

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni konut kredisi paketini eleştiren Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, AKP iktidarının rantı, betonu ve bir avuç insanın menfaatini öncelediğni ifade ederek, "Bu iktidarı, artık ev sahibi olmayı hayal bile edemeyen, kirasını dahi ödeyemeyen milyonlarca insanımızla birlikte değiştireceğiz!" ifadelerini kullandı.

SHABER3.COM

Yükselen enflasyon ve ekonomik dar boğaz nedeniyle adeta durma noktasına gelen konut sektörünü hareketlendirmek adına Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklanan yeni konut kredisi paketine Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan sert bir eleştiri geldi.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili bir dizi mesaj paylaşan Karamollaoğlu, söz konusu paketin küçük bir azınlığın faydasına planlanırken; orta sınıfın konut sahibi olmasını ise daha da zorlaştıracağını iddia etti.

Karamollaoğlu mesajlarında şu ifadeleri kullandı:

Bu düzenleme küçük bir azınlığın faydasına planlanırken; orta sınıfın konut sahibi olmasını ise daha da imkansızlaştıracaktır.

Konut fiyatlarındaki şişmeyi düşürmek bir yana, daha şimdiden fiyatların hızlı bir şekilde yükselmesine sebep olunmuştur.

Eğer konutla ilgili makul ve insanımızı önceleyen bir düzenleme yapılacaksa; bütün maliyetleri standardize edecek, arsa maliyetinden üretim ve yapı maliyetlerinin düşürülmesine kadar birçok hususu regüle eden bir perspektif ile konuyu masaya yatırmak zorunluluğu söz konusudur.

Ancak söz konusu paket; sadece ama sadece Ak Parti'nin “yeni ve yeniden” bir oyunudur.

Bu oyun ve hokkabazlık eninde sonunda iktidarın ayaklarına dolanacak; fakat ne yazık ki topluma da maliyeti çok büyük olacaktır.

İktidarın yanlış politikalarının sebep olduğu maliyeti daha fazla üstlenmek zorunda değiliz.

Rantı, betonu ve bir avuç insanın menfaatini önceleyen bu iktidarı, artık ev sahibi olmayı hayal bile edemeyen, kirasını dahi ödeyemeyen milyonlarca insanımızla birlikte değiştireceğiz!


<< Önceki Haber Saadet liderinden Erdoğan'ın yeni 'konut paketi'ne sert... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER