Karatecilerden ilk günde üç altın


İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda ilk gün Ali Sofuoğlu, Dilara Bozan ve Uğur Aktaş ile üç altın madalyayı hanesine yazdıran Türkiye toplamda kazanılan sekiz madalya ile genel sıralamada zirveye yerleşti.

İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen 18. Büyükler Balkan Karate Şampiyonası'nda ilk güne Türk sporcular damga vurdu. Toplamda kazanılan sekiz madalya ile Türkiye genel sıralamada zirveye yerleşti.

Balkan Karate Federasyonları Birliği'ne üye Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Türkiye olmak üzere toplam 11 ülkeden 265 sporcunun katıldığı Büyükler Balkan Karate Şampiyonası'nda ilk gün dokuz kategoride madalya sahiplerini buldu.

Bayan Ferdi katada Dünya üçüncüsü milli sporcu Dilara Bozan, bir diğer milli sporcu 2014 Avrupa ikincisi Büşranur Kılıç ile final müsabakasında karşılaştı. İki sporcunun mücadelesinde kazanan taraf 4-1'lik skorla Dilara Bozan oldu.

Bay Ferdi katada ise 21 Yaş Altı Avrupa ve Dünya Şampiyonu Ali Sofuoğlu, finalde Milli Takım arkadaşı Mehmet Yakan'la karşılaştı. İkilinin mücadelesinde Ali Sofuoğlu, 3-2'lik skorla galibiyete ulaştı. Repesaj finaline çıkan bir diğer milli sporcu Emre Vefa Göktaş da Karadağlı rakibi Mijat Vojvodic'e şans tanımayarak 5-0 mağlup etti ve bronz madalyanın sahibi oldu.

84 kilo finalinde ise yine iki Türk sporcu mücadele etti. Dostluk karşılaşmasında son Avrupa Şampiyonu Uğur Aktaş Mehmet Uygur'u 3-0 yenerek kürsünün zirvesine çıktı.

75 kiloda temsilcimiz Sabır Ahmet Uygur, repesaj finalinde karşılaştığı Bosna Hersekli rakibi Suad Tabakovic'i 4-2 yenerek bronz madalya kazandı.

18. Büyükler Balkan Karate Şampiyonası, yarın üç ferdi dört de takım dalında yapılacak müsabakalar ile son bulacak.

BAŞKAN ESAT DELİHASAN: SPORCULARIMIZ TECRÜBE KAZANIYOR

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, organizasyona olan ilgiden memnun olduğunu dile getirdi. Başkan Delihasan, şöyle konuştu:

"Genç sprcularımız Balkan Şampiyonası'na oldukça ilgi gösterdi. Bu bizi memnun ediyor. Böylesine büyük bir organizasyon sayesinde sporcularımız tecrübe kazanıyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Karatecilerden ilk günde üç altın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER