Karlov suikasti davası: Kaçırıldım, MİT işkence ile ifade imzalattı

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) niçin siyah Transporter minibüslerle insan kaçırdığı Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andreş Karlov suikastine dair açılan davada bir kere daha gözler önüne serildi. Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Hüseyin Kötüce, "Bu dosyanın için nasıl girdim? 28 Şubat 2017’de işten evime giderken, aracımın önü kesildi. Ters kelepçeyle, yüzüme çuval geçirilip, siyah bir minibüse konularak kaçırıldım.” dedi. MİT tarafından kaçırıldığını belirten Kötüce, “İşkence altında aldıkları ifadeleri zorla imzalattılar. Sorgu bitince beni bir yol kenarına bıraktılar.” dedi.

SHABER3.COM

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesiyle ilgili 13’ü tutuklu 28 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. 

Karlov ile ilgili istihbari bilgi topladığı iddia edilen Hüseyin Kötüce daha önceki ifadelerini reddederek, “MİT bana işkence yaptı.” dedi. 

CUMHURİYET O İFADELERİ HABER YAPTI

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Karlov suikastini Hizmet Hareketi'nin üzerine yıkmak için insan kaçırdığı mahkeme zabıtlarına geçti. 

MİT tarafından kaçırılan Hüseyin Kötüce'nin hâkim karşısında anlattıklarını Cumhuriyet gazetesi sayfalarına taşıdı. 


"ARACIMIN ÖNÜ KESİLDİ, BAŞIMA ÇUVAL GEÇİRİLDİ"

Hüseyin Kötüce, Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada daha önceki ifadelerini baskı ve işkence altında verdiğini söyledi. 

Kötüce, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bilişim sistemleri dairesi başkanlığında görev yaptığını belirterek, “Bu dosyanın için nasıl girdim? 28 Şubat 2017’de işten evime giderken, aracımın önü kesildi. Ters kelepçeyle, yüzüme çuval geçirilip, siyah bir minibüse konularak kaçırıldım.” dedi.

MİT tarafından kaçırıldığını kaydeden Kötüce, “Bana Ankara’da aynı evde kaldığım Mustafa Özgür Gültekin ile irtibatım olduğu için alındığımı söylediler. İşkence altında aldıkları ifadeleri zorla imzalattılar. Sorgu bitince beni bir yol kenarına bıraktılar.” ifadelerini kullandı. 

"1,5 YILDIR YÜZLEŞECEĞİMİ BUGÜNÜ BEKLİYORDUM"

Savcının, MİT’te çalışan Vehbi Kürşat Akalın’dan Karlov hakkında istihbari bilgi istemekle itham ettiği Kötüce, “Biz birbirimizi tanımıyoruz ki bilgi isteyeyim. Bu kişiyle yüzleşmek istedim, ancak bu gerçekleşmedi." dedi. 

Kötüce, "Ben 1,5 yıldır yüzleşeceğim bugünü bekliyordum. Tüm ifadelerim işkence ve baskı altında alındığı için kabul etmiyorum.” dedi.

SERGİDE KORUMA POLİSİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016'da Ankara'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde fotoğraf sergisi açılışı sırasında konuşma yapmak için kürsüye çıkmıştı. 

Karlov'un hemen arkasında koruma polisi olarak görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş bir anda silahını çekerek Karlov'a birkaç el ateş etti. Karlov saldırı mahallinde hayatını kaybetti. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş, özel harekât polisleri ile girdiği çatışmada öldürüldü.
<< Önceki Haber Karlov suikasti davası: Kaçırıldım, MİT işkence ile... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER