Karşıyaka EMITT'e damga vuracak


İzmir'in Karşıyaka ilçesini turizmde marka şehir halinde getirmek hedefiyle tanıtım çalışmalarına hız veren belediye, 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katılacak. 28-31 Ocak 2016 arasındaki fuarda, Karşıyaka'nın tarihî ve turistik değerleri görücüye çıkarılacak, uluslararası işbirliklerinin kapıları aralanacak.

İstanbul Büyükçekmece'de, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 80 ülkeden sektör temsilcilerinin biraraya geleceği fuarda Karşıyaka Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı'nın 3. salondaki 320 numaralı standında yerini alacak. Belediye, her geçen yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyümesine doğrudan katkı sağlayan fuarda, yazılı ve görüntülü materyaller eşliğinde ilçenin güzelliklerini, tarihî ve turistik değerlerini görücüye çıkaracak. Yerel, ulusal, Avrupa'ya yönelik ve uluslararası boyuttaki çalışmalar tanıtılacak, ikili görüşmeler yapılacak, sosyal ve kültürel bağlantılar kurularak, 'Turizm Kenti Karşıyaka' vizyonu daha geniş kitlelere ulaştırılacak. Karşıyaka turizminin canlandırılmasına katkıda bulunulacak.

İlçenin turizm sektöründen aldığı payı arttırmayı hedeflediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "EMITT sadece Türk turizminin değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktalarından biri. Bu yıl 150 bini aşkın ziyaretçinin beklendiği fuarda Karşıyakamız'ı en iyi şekilde tanıtarak, turizmde dünya markası haline gelme hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. Kentimizin tanıtımı, yeni işbirlikleri ve turistik, kültürel, ticari alışverişler için bu tür fuar organizasyonlarının önemli olduğunu düşünüyoruz. İnanıyoruz ki Karşıyaka, turizmde de dünyanın yıldızı olacak." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Karşıyaka EMITT'e damga vuracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER