Kartal'ın sıkıntısı son 15 dakikada saklı

Beşiktaş, maçların son 15 dakikasında yediği gollere çözüm bulmaya çalışıyor. Ligin ilk 22 haftası boyunca son bölümde sadece 3 gol yiyen Siyah-Beyazlılar, son 8 haftada ise kalesinden 5 top çıkardı.

Kartal'ın sıkıntısı son 15 dakikada saklı

Beşiktaş aslında sezona son dakika golleri yiyerek başlamıştı. İlk hafta Mersin'den Nakoulma, 2. hafta ise Trabzonspor'dan Erkan Zengin, son 5 dakika içinde Kartal'ın ağlarını sarsmıştı. 

İlki sonuca tesir etmese de Erkan'ın golü, Kartal'a sezonun ilk mağlubiyetini ya- şatmıştı. İlerleyen haftalarda Siyah-Beyazlılar, müthiş bir son 15 dakika istatistiği yakaladı.

20 HAFTADA 1 GOL

Beşiktaş, tam 20 hafta boyunca son bölümde sadece 1 gol yedi. O da 7. haftada Eskişehirsporlu Gekas'tan geldi. Diğer maçlarda rakiplere geçit vermeyen Beşiktaş, bu dirençle çok önemli puanlar kazandı.

FENER İLE BAŞLADI

Fakat 23. haftadaki Fenerbahçe maçıyla birlikte Beşiktaş'ın bu özelliği değişti. Nani, o maçın 82. dakikasında Fener'i 2-0 öne geçirdi. Bir hafta sonra, Eskişehirsporlu Hadzic maçın 89. dakikasında Beşiktaş'a golünü attı. 

25. haftada, yine aynı dakikada Rizespor'dan Chevalier'in sayısı geldi. Geçen hafta ise Sivasspor'un forveti Aatif, maçın uzatma dakikalarında fileleri havalandırdı. Esasında bu ‘son dakika' golleri sonuca fazla etki etmedi. 

Çünkü Siyah-Beyazlılar, Fener maçında zaten yeniliyordu. Diğer maçlarda ise 2 ya da 3 farkla öndeydi. Fakat bu haftaki Akhisar maçının 78. dakikasında Rodallega'dan gelen gol önemli bir kayıp yaşattı. 

Bu golle 3-2 geriye düştü. 1 puanı kurtaran ise son anlarda Cenk Tosun oldu.

ZOR MAÇLAR BEKLİYOR

Maçların son bölümünde yenilen bu goller, teknik heyeti de endişeye sevk etti. Teknik Direktör Şenol Güneş, bu konuda önlem almayı düşünüyor. 

Zira Kartal, ligin en golcü ikinci takımı olan Galatasaray ve sezonun sürprizini yapan Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. 

Evinde ise düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Kayserispor ve Avrupa hedefine odaklanan Osmanlıspor'u ağırlayacak.

Sakatlık, ritmini bozdu

Sezonun ilk yarısındaki performansıyla eleştirilse de ikinci yarıda iyi bir performans ortaya koyan Beşiktaşlı Tolga Zengin, 3-3 beraberlikle biten Akhisar maçından sonra yine hedefte. 

Hatalı goller yediği gerekçesiyle eleştirilen Tolga, 25. haftada Trabzonspor ile oynanan maçta yaşadığı kaburga sakatlığından sonra kendine gelemedi.

28. haftadaki Bursaspor maçıyla sahalara dönen Tolga, üç haftada 6 gol yedi ve maç başına 2 gol yeme ortalaması tutturdu. Tolga'nın sakatlığından önce (ikinci yarıdaki) ortalaması maç başına 0,75 goldü.

Kaynak: Özgür Düşünce

<< Önceki Haber Kartal'ın sıkıntısı son 15 dakikada saklı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER