Kasaplar köfte satışı yapabilecek


Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, Kayseri'de kıymanın kilosunun 32, kuşbaşının kilosunun ise 34 liradan satılacağını söyledi. Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten müsaade alarak, kasapların da köfte satabileceğini duyurdu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yaptığı toplantıya katıldığını belirten Kasaplar Odası Başkanı Adnan Aydın, görüşmelerin çok olumlu geçtiğini söyledi. 3 saat boyunca et ürünleri hakkında müzakerede bulunduklarını belirten Aydın, et ve et ürünleri hakkında karar aldıklarını söyledi.

Kararlara uyulması durumunda hem üreticinin hem de tüketicinin kazançlı çıkacağını kaydeden Aydın, "Ülkemizde şu anda canlı hayvan sayısı 1908 yıllarla aynı, oysa 1980'li yıllarda nüfusumuz 50 milyon civarında iken şu an 78 milyon. Canlı hayvan sayısı nüfus artışı ile orantılı bir şekilde yükselmemiştir. Bakanımız besi için gerekli etçi danaların ithal edileceğini ve besicilerin destekleneceğini bildirmiştir." dedi.

Ülke genelinde karkas yağlı etin kilosunun 21 lira 80 kuruştan, yağsız dana etinin ise 23 lira 20 kuruştan alınacağını, kasapta fiyatın ise girdi maliyetlerinin üzerine konulmasıyla birlikte tüketiciye kıymanın kilosunun 32, kuşbaşının kilosunun ise 34 liradan ulaştırılacağını söyledi. Başkan Aydın, "Bakanımızın beyanına göre ithal et düşünülmüyor. Ama besici esnafımız fiyatı düşük bulur da malları bu fiyata satmak istemezse Bakanlar Kurulu'ndan geçirilmiş 50 bin ton ithal etme yetkisi var. Bakan ülkenin geleceği için bu etleri ithal etmek istemediklerini beyan etti." diye konuştu. Oda Başkanı Aydın, kendisinin ısrarı üzerine Bakan Çelik'in müsaadesiyle kasapların da köfte yapıp satabileceğinin müjdesini verdi.

Bakanlık tarafından, kasapların markasız, açıkta kıyma, sucuk ve köfte satamayacakları ile ilgili 'Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ' 13 Şubat 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Türkiye genelinde birçok ildeki kasaplar odası, bu karara o dönemde itiraz ederek tepki göstermişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kasaplar köfte satışı yapabilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER