"Katar Emiri, Putin ve Erdoğan arasında arabulucu" iddiası


Katar'ın önde gelen gazetelerinden El-Beşayir, Moskova'nın davetlisi olarak Rusya'ya giden Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad El-Sani'nin, iki ülke arasındaki siyasi krizi çözmek için Putin ve Erdoğan arasında arabulucu olduğunu iddia etti.

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad El-Sani'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine dün Rusya'ya gittiği açıklanmıştı. Görüşmelerin devam ettiği bugün ise ekonomi, yatırım, enerji ve sosyal alanların yanında Suriye ve Filistin meselesinin de gündeme geleceği ana konular arasında olduğu belirtildi. Katar'dan Arap alemine yayın yapan El-Beşayir gazetesi ise gündeme gelen diğer bir konunun, Emir El-Sani'nin 'uçak krizinden' dolayı araları bozulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında arabulucu olduğunu iddia etti. Gazete, "Şeyh Temim Bin Hamad El-Sani, boğazı cam kavanoza sıkışmış dostu Erdoğan'a yardımcı olmak için Putin'le konuşarak meseleyi çözmek istiyor." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Kasım ayında Rusya savaş uçağı, Hatay'da sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş jetleri tarafından düşürülmüştü. Katar Beşayir gazetesi söz konusu olayı hatırlatarak, barışın çok zor olacağını; ancak Emir'in bunu başarmak istediğini aktardı. Katarlı gazete bu bilgileri ise isim vermeden Emir El-Sani'ye yakın diplomatlardan aldığını duyurdu.

MISIRLI GAZETE DE "ERDOĞAN, SUUD'U SİSİ'YLE ARAYI DÜZELTMESİ İÇİN ARACI YAPTI" DEMİŞTİ

Mısır'da Erdoğan'ın Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi'yi, Türkiye'ye davet edeceği haberleri çıkmıştı. Mısır'dan yayın yapan Veto gazetesi yazarlarından ve Dış Haberler Editörü Mustafa Bereket de olayı köşesine taşımıştı. Bereket, Abdülfettah Sisi'nin ciddi tepkiler almasından dolayı Türkiye'ye gitmeyeceğini ileri sürmüştü. Bereket, Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine Suudi Arabistan'ın Ankara-Kahire arasını düzeltmek için aracı olduğunu savunmuştu. Ayrıca Erdoğan'ın, Sisi'nin Türkiye gitmesi için Riyad aracılığıyla çok baskı yaptığını iddia eden Bereket, ülkesinden çok tepki alan devlet başkanının Nisan ayında Türkiye'ye gitmeyeceğini öne sürmüştü. CİHAN
<< Önceki Haber "Katar Emiri, Putin ve Erdoğan arasında arabulucu" iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER