Kayıp Haydarhane Camii yeniden hayat buluyor


İstanbul'un kayıp camilerinden biri daha hayat buluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne sunulan komisyon raporu doğrultusunda eski Haydarhane Camii ve haziresi yeniden hayat bulacak.

İBB Meclisi Kültar Sanat Komisyonu ile Hukuk Komisyonunun müşterek görüşerek kabul ettiği rapor, zamana yenik düşen bir kültür mirasının yeniden hayat bulmasını sağlayacak. Komisyonda görüşülen raporda Fatih İskenderpaşa Mahallesi Horhor Caddesi üzerinde bulunan ve eskiden Haydarhane Camii'nin bulunduğu alanın yeniden cami olarak düzenlenmesi konusu görüşüldü. Saraçhane yakınlarındaki alanda eskiden var olan ancak zamana yenik düşen Haydarhane Camii'nin "korunması gerekli kültür varlığı olarak ihya edilmesine" karar verildi. Komisyon caminin yeniden inşa edilmesi yönünde karar alarak raporu İBB Meclisi'ne gönderdi. Mecliste oylanan rapor oy birliği ile kabul edildi. Raporun kabul edilmesiyle birlikte İstanbul'daki kayıp camilerden biri daha hayat bulmuş olacak.

Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne de komşu olan alan, Haydari Hüseyin Dede Vakfı'na ait arazide bulunuyor. Cami tamalandığında İlahiyat Fakültesi için aynı zamanda uygulama yapma imkanı da sağlayacak. Projenin giderlerinin İBB tarafından karşılanması planlanıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Kayıp Haydarhane Camii yeniden hayat buluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER