Kayısı çalıştayına sivil toplum kuruluşlarının çağrılmamasına tepki


Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, geçen hafta sonu Malatya'da düzenlenen kayısı çalıştayına birlik olarak çağrılmadıklarını belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde geçen Cumartesi düzenlenen Kayısı Çalıştayına Malatya'daki kayısı üreticilerinin oluşturduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının çağrılmadı. Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başer ile Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun çalıştaya davet edilmemelerine tepki gösterdi. İlhan Tursun, yaptığı açıklamada, üretiminden nihai tüketimine kayısı ile ilgili tüm sorunların tartışıldığı toplantıya çağrılmamalarını üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi.

Çalıştayın üretici ayağı olmadan başarılı olmasının mümkün olmadığını ifade eden Tursun, şöyle devam etti: "AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar hem seçim çalışmalarını yürütürken hem de seçim çalışmaları sonrasında kayısıyla ilgili sorunları ele alarak bununla ilgili bir program hazırlamaya çalıştı. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ederim. Bu çalışmaları bizler ilk etapta sevindirici bulmuştuk, fakat kayısıyla ilgili yapılan programlarda üretici ayağını olmadan başarılı bir çalışma olması mümkün olmadığını kendilerinin de bilmesi gerekir. Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki tarımsal projelerde üretici ayağı çok önemlidir. Dolayısıyla biz üreticiler çalıştay da olsaydık pazarlama, üretim aşamaları dâhil birçok alanda katkı sunardık. Maalesef böyle bir durumla karşı karşıya geldik. Yine de kayısı konusunda bir girişimin olması bizleri sevindirdi. Çalıştay da üretici kesiminin sesi olan bizlerin olmaması büyük bir eksikliktir. Biz kayısıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının orada olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz yeni kurulan bir birlik olmamıza rağmen üreticilerimiz destekleriyle organik kayısıdaki taban fiyatının belirlenmesinde etkin olduk."

Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başer de kayısı ile ilgili bir toplantıya ziraat odalarının, ilgili sivil toplum kuruluşlarının çağrılmamasının doğru olmadığını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Kayısı çalıştayına sivil toplum kuruluşlarının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER