Kaymakam Bakoğlu: Dinimizin güzelliğini halkımıza iyi anlatın

Kaymakam Bakoğlu: Dinimizin güzelliğini halkımıza iyi anlatın

Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İslam dininin sevgi ve hoşgörü dini olduğunu belirterek, din görevlilerinden bu güzelliklerin halka iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

Atakum Müftülüğü tarafından Yalı Cafe'de düzenlenen 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' programa katılan kaymakam Bakoğlu, Atakum'da görev yapan tüm diyanet camiasının haftasını kutladı. Birlik ve beraberliğin tesisinde din görevlilerine büyük görevler düştüğünü belirten Kaymakam Bakoğlu, camilerde ve Kur'an kurslarında görev yapan imam ve öğreticilerin bunun farkında olması gerektiğinin altını çizdi. Bakoğlu, "Sizler normal bir memur gibi görev yapmıyorsunuz. Siz günün 24 saatinde çevrenize bir şeyler verebilmek için çaba sarf ediyorsunuz. Görevinizi yaparken ayrıştırmadan her kesimden insanı kuşatan güzel bir dil kullanmalısınız. Camiye gelen her vatandaşımız buradan aldığı ilhamla dinimizin güzelliğini, insan sevgisi ve hoşgörüsünü görebilmeli. Sizin Kur'an ve sünnetten, dinimizin esaslarından yola çıkarak vereceğiniz mesajlar ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, halkımızın kardeşliğine ve kucaklaşmasına vesile olabilmeli." diye konuştu.

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı ise diyanet personelinin vatandaşa dinin doğru aktarılması konusunda büyük sorumluluğu bulunduğuna dikkat çekti. Diyanet personelinin mesai kavramına takılmadan günün her saatinde görev şuuru içinde olması gerektiğini aktaran Müftü Çakı, bu konuda personelin duyarlı olmasını istedi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın ana teması olan namaz konusunun da vaaz ve derslerde iyi işlenmesini isteyen Çakı, "Bizi dinimizin anlatılması ve sevdirilmesi konusunda çok iş düşüyor. Bütün görevlilerimiz bu bilinç içerisinde olmalı ve görevini ona göre yapmalı." uyarısında bulundu.

Programa Atakum Müftüsü İsmail Keskin, Şube müdürleri, vaizlerle birlikte ilçede görev yapan imam hatipler ve kur'un kursu öğreticileri katıldı. Kahvaltı programından sonra Atakum müftülüğü tarafından eğitime kazandırılan 4-6 yaş gurubuna eğitim verecek olan Çınaraltı Etfal Kur'an Kursu'nun açılışı yapıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kaymakam Bakoğlu: Dinimizin güzelliğini halkımıza iyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER