Kaymakam Çığ: Fırsat ganimettir, ganimeti değerlendirelim.


OSMANİYE (CİHAN)- Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) hakkında bilgilendirme paneli düzenledi. Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda düzenlenen panele, Kaymakam Mehmet Alper Çığ, Okul idarecileri ve Sivil Toplum Kuruluşu'nun (STK) temsilcileri katıldı. Osmaniye Proje Koordinasyon Merkezi Ofis Koordinatörü Veysi Oruk, Sosyal Destek Programı'nın (SODES) 2015 yılından itibaren Valilik tarafından yürütüleceğini belirtti. Okur, SODES projeleri için son başvuru tarihinin 15 Nisan 2015 olduğunu başvuruların, http://online.sodes.gov.tr adresi üzerinden yapılacağını belirterek, başvuru yapıldıktan sonra 2 nüsha çıktı alınıp valiliğe ıslak imzalı teslim etmelerini istedi. Okur, 2014 yılına kadar Osmaniye'nin ortalama olarak SODES'ten 3 milyon lira yararlandığını belirterek, bu yıl hedeflerinin 4 ile 5 milyon lira olduğunu ve projelerin 100 bin ile 500 bin lira arasında finanse edileceğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın faaliyetleri arasında olduğu için, gariban çocuklar için eğitimde fırsat eşitliğine yönelik etüt ve okuma salonlarının ücretsiz SBS VE üniversiteye yönelik hazırlık kurs faaliyetlerini ve kız çocuklarının okuma oranlarının artmasına yönelik pansiyon ve yurt oluşturmaya yönelik tadilet ve tefrişat faaliyetlerinin de, finanse edilmesini gereksiz görüldüğünü söyledi. Okur, sosyete faaliyetleri olan dans ve kayak kursları ve suiistimal edilen kamera, fotoğraf kursları, toplum yararına yapılan, ağaçlandırma, yaşlı ve hasta bakımı, yoksulların evlerinin onarımı gibi faaliyetlerinin de finanse edilmesini gereksiz görüldüğünü belirtti.
Sunum sonunda katılımcılara kısa bir açıklama yapan Kaymakam Mehmet Alper Çığ, daire müdürlerinin iyi organize olmalarını istedi. Kaymakam Çığ, ilçenin ihtiyaçlarının iyi tespit edilerek bu yönde projeler hazırlanmasını istedi. Kaymakam Çığ, Okul ve Derneklerin birlikte proje hazırlamasında problem olmadığını belirterek, "fırsat ganimettir diye bir söz var. Bu ganimeti iyi değerlendirerek, ilçemiz için hayırlı projeler geliştirip el birliği ile uygulama imkanı olsun" temennisinde bulunarak katılımcılara teşekkür etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kaymakam Çığ: Fırsat ganimettir, ganimeti değerlendirelim. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER