Kayseri meydanında Çanakkale Müzesi açıldı


Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında meydana kurulan çadırda Çanakkale Müzesi açıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Anma programına Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Büyüknalbant, İl Müftüsü Şahin Güven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve protokol üyeleri katıldı.

Programda konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Bu mübarek cuma günü hürmetine Cenab-ı Allah'tan dileğim bir daha 18 Mart'ları yaşayacağımız, Çanakkale zaferlerini yaşayacağımız bir ortamı bizlere bir daha yaşatmasın. O zor günleri göstermesin. Çocukluğumuz da hep hatırlarız büyüklerimizin anlattıkları harp hikayelerini, askerlik hikayelerini çok dinledik. Dedem diyordu ki; 'benim babam şehittir ama doğru düzgün göremedim ya Rabbi ne olur yüzünü göster. Rüyamda bana babamı gösterdi mavzerine sarılmış hala ılgıt ılgıt kanları akıyor' diyordu. Biz bütün bu hikayeleri dinleyerek büyüdük. Allah bize bir daha bu acıları yaşatmasın. Çanakkale'de ve başka cephelerde savaşan o körpecik kuzular bu vatanı bize hediye ettiler. Şehitlerimize rahmet diliyorum. İnşallah onlarda bizlere ahrette şefaat ederler." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri meydanında Çanakkale Müzesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER