"Kayyım atama geleneği, demokrasinin alnına vurulmuş kara bir lekedir"


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Koza İpek Grubu'nun ardından Türkiye'nin finansal yapısı en güçlü kuruluşlarından Kaynak Holding'e ait tüm şirketlere kayyım atanmasıyla ilgili "kayyım atanmalarının bir geleneğe dönüştüğünü" söyledi. "Bütün medya kuruluşlarına böyle tavır sergilemek mümkün, çünkü böyle bir temayül oluştu." diyen Erdem, kayyım atamalarının ivedilikle sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı. Erdem, kayyım atama geleneğinin kara bir leke olarak demokrasinin alnına vurulduğunu ifade etti.

Eren Erdem, Meclis'te 26. dönemin ilk basın toplantısını düzenledi. G20'deki temsiliyet konusuna değinen Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bir zirve olduğunu ifade etti. Fiili başkanlık uygulamasını dünyaya duyurmak adına yapıldığını dile getiren Erdem, Türkiye'de Dışışleri'nde böyle bir gelenek olmadığına dikkat çekti.

"DAVUTOĞLU PARTİ KAYYUMU GİBİ DAVRANMAKTAN DERHAL VAZGEÇMELİDİR"

Yürütmenin başı olan Başbakan'ın zirveye katılması gerektiğini belirten Erdem, "Sayın Davutoğlu parti kayyımı gibi davranmaktan derhal vazgeçmelidir. Bu partinin genel başkanı ve başbakanıdır, bu şekilde davranmalıdır." diye konuştu. AK Parti ve iktidar tetikçisinin, Dışişleri Bakanlığı geleneğinin böyle olduğunu söylediğini ifade eden Erdem, böyle bir gelenek olmadığının altını çizdi.

"Yürütmenin başı başbakandır ve bu etkinliiğe katılması gereken başbakandır." diyen Erdem, insanların G20'yi protesto etme hakkı olduğunu hatırlattı. Zirvede eli kanı bulaşmamış bir lider göremediğini dile getiren Erdem, G20'ye protesto yapan bu gençlere yönelik tavrın IŞİD'e gösterilmediğini söyledi.

Medyaya baskının son bir yılda farklı boyutlara ulaştığına dikkat çeken Erdem, köşe yazarı kılıklı insanlar tarafından medya patronlarının tehdit edilerek, bağımsız yayın yapmak isteyen basına şekil verilip dizayn edilmeye çalışıldığını belirtti.

"BATI MEDENİYETİ TERÖRDEN RAHATSIZ DEĞİLDİR, TERÖRÜN BATI'YA TAŞINMASINDAN RAHATSIZDIR"

"Hangi görüşten olursa olsun medya özgürlüğü teminat altına alınmalıdır." diyen Erdem, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu şeyin başkanlık değil, demokratik çoğulcu bir anayasa olduğunu vurguladı. Yeni anayasada medyanın özgürlüğe kavuşturulması gerektiğini dile getiren Erdem, şöyle devam etti: "Batı medeniyeti terörden rahatsız değildir, terörün Batı'ya taşınmasından rahatsızdır. Terör örgütlerine mesafe koymaya çalışırken bütün herşeyi Türkiye'ye bırakmaya çalışıyorlar. Öncelikle samimi olacaksınız. Teröre arka çıkarak yaptıkları desteklerle yüzleşeceklerdir. AKP iktidarı döneminde çeşitli hadiselerle, MİT TIR'larıyla, sarin gazı iddianamesiyle belgelerle ortaya çıkanlara bu örgütlere yardım yataklık etmiştir. Fakat bütün ihaleyi Türkiye'ye bırakması ikiyüzlülüktür. Bu kabul edilebilir durum değildir. IŞİD'e destek sadece Türkiye ve Suudi Arabistan'dan bahsedilmesi bir ikiyüzlülüktür. Ortadoğu dizayn çalışmaları adına mezhepçi, etnik kimlik siyaseti derinleştiren ulusalararası emparyalizm, her şeyi bölgedeki ülkelere yükleyerek masum çocuğa büründüler."

Amerika ve Fransa'nın ne yaptığının bilindiğini anlatan Erdem, "Hiç kimse kendini aklamayla çalışmasın. Radikal terör belli güçler tarafından beslenmiştir. Eğit-donat projesi Türkiye'ye yöneltilmiş büyük bir tehdittir." ifadelerini kullandı. G20 Zirvesi'ne katılanların Ankara ve Suruç katliamları başta olmak üzere çeşitli olayların suçluları olduğunu belirten Erdem, Putin'in açıklamalarının olağanüstü samimiyetsiz açıklamalar olduğunu vurguladı.

"AKP BUGÜN CADI AVI YAPIYOR, KAYYIMLAR BATIRMAK İÇİN ATANIYOR"

Koza İpek Grubu'nun ardından Türkiye'nin finansal yapısı en güçlü kuruluşlarından Kaynak Holding'e ait tüm şirketlere kayyım atanmasıyla ilgili bir soruya ise Erdem, kayyım atanmalarının bir geleneğe dönüşüyor olduğunu söyledi. "Bütün medya kuruluşlarına böyle tavır sergilemek mümkün, çünkü böyle bir temayül oluştu." diyen Erdem, kayyımların aylık 790 bin TL maaş aldığını ancak gazetenin 3 bin tiraja düştüğünü kaydetti. 790 bin maaş alınıp, 'bunlar batan geminin malları' diye davranıldığını anlatan Erdem, kayyımların bu şirketleri daha da güçlendirmek için değil bu şirketleri batırmak için atandığının altını çizdi.

Kayyım atamalarının ivedilikle sona erdirilmesi gerektiğini dile getiren Erdem, medyanın bağımsız yayın yapmalarının sağlanmasını istedi. Kayyım atama geleneğinin kara bir leke olarak demokrasinin alnına vurulduğunu vurgulayan Erdem, 'Meclis'te komisyon kurulup paralel yapı araştırılsın' dendiğinde bunu kabul etmeyen AK Parti'nin bugün cadı avı yapıyor olduğunu ifade etti. Kamudan Meclis'ten bilgi kaçırmayı geleneğe dönüştüren AK Parti'nin bunda da aynısını yaptığını belirten Erdem, tıpkı çözüm sürecinde de yaptığını ve bunun yanlış olduğunu kaydetti.

"HIRSIZLIĞI GELENEĞE DÖNÜŞTÜRENLEİN ATADIKLARI KAYYIMLAR DA HIRSIZLIK YAPIYOR"

Hırsızlığı geleneğe dönüştürenlerin atadıkları kayyımlarının da hırsızlık yapıyor olduğunu ifade eden Erdem, "Bu kabul edilemez, derhal sonlandırılmalıdır." diye konuştu.

Meclis Başkanlığı seçimi ve CHP kurultayıyla ilgili bir soruya ise Erdem, TBMM'deki çoğunluğa göre AK Parti'nin kendi adayını seçtireceğini, kendilerinin de bir aday göstereceğini söyledi.

CHP'deki olağanüstü kurultay çağrılarını kati doğru bulmadığının altını çizen Erdem, partide bir genel başkanlık sorunu olmadığına dikkat çekti. Kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklayan Erdem, Kılıçdaroğlu'nun, parti organlarında köklü değişimler yapılacağına ilişkin açıklamasını hatırlattı. Bu açıklamanın toplumsal talepleri karşılayacak bir açıklama olduğunu ifade etti.

AK Parti'de grup başkanvekillerini sarayın belirlediğini savunan Erdem, MHP ve HDP'yi de örnek verdikten sonra CHP'de parti içi işlevselliğinin tartışılamaz olduğunu kaydetti. Erdem, CHP grup başkanvekillerinde de değişiklik yapılabileceğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber "Kayyım atama geleneği, demokrasinin alnına vurulmuş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER