Kayyım atanan okulda skandal

Zonguldak ve Ereğli’deki Özel Fatih Kolejlerine atanan kayyımlar skandal kararlara imza atıyor. Kayyımlar, kolejin eski öğretmeni Ilkım Sevdim Tunç'u, tutuklanan müdürün koltuğuna oturttu.

Kayyım atanan okulda skandal

Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 yıllık okul mezunu olduğu için atamaya itiraz etti. Kayyımlar bu sefer de aynı ismi bütün okulların bağlı olduğu Asır Eğitim Hizmetleri'ne genel müdür yaptı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Sulh Ceza Hakimliği, Fatih Eğitim Kurumları'nın Zonguldak ve Ereğli'deki okullarına geçtiğimiz 8 Nisan'da kayyım atadı. Kayyım heyetinin başkanlığına, Mali Müşavir Kazım Bilgin getirilirken yardımcılıklarına da Avukat Reyhan Ertan ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Sabit Memiş atandı. 

Kayyımlar, Zonguldak Fatih Koleji, Fem-Anafen Dershaneleri, Ereğli Fem-Anafen Dershaneleri, Ereğli Fatih Koleji, Çaycuma Anafen Dershanesi'nden sorumlu olacaktı.

İKİ YILLIK MEZUNLAR GETİRİLİYOR

Ancak okul velileri kayyımların başarılı eğitim kurumlarının başına eğitim formasyonu düşük veya iki yıllık okul mezunlarını getirdiklerinden yakınıyor. Kayyım heyetinin yaptığı skandal atamalardan biri, Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki okullara oldu. Performansının düşüklüğü sebebiyle işten çıkarılan Meltem Okur isimli Almanca öğretmeni, Ereğli'deki okula müdür olarak atandı. Meltem Okur'un işten çıkarıldıktan sonra Fatih Kolejine aleyhine işe iade davası açtığı öğrenildi. 

Müdür atanan Okur'un sözde paralel yapı soruşturması kapsamında Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde “Benim maaşımdan kesinti yapıp cemaate yolluyorlardı” şeklinde ifade verdiği öne sürüldü. 

Bu ifade sonrasında Ereğli Özel Fatih Fen Lisesi Müdürü Ahmet Arıkçı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tutuklandı. Ancak Okur'un kayyım ataması Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden döndü. Atamanın geçerli bulunmaması üzerine Meltem Okur, okula kurucu üye yapıldı. Kurucu üye yapılan Okur'un evrak imzalama yetkisi olmamasına rağmen işten çıkarmalar yaptığı ileri sürüldü.

‘USTA ÖĞRETİCİ' BELGESİ İLE

Kayyımların skandal icraat ve atamalarının bir başka halkası da Ilkım Sevdim Tunç isimli şahsın Zonguldak Fatih Okulu'na müdür yapılmak istenmesiydi. Ilkım Sevdim Tunç'un iki yıllık bir okul mezunu olduğu ortaya çıkınca bu sefer Tunç'un, okulların olduğu Asır Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün başına getirildiği iddia edildi. Tunç'un öğretmen belgesi olmadığı, 'usta öğretici' belgesi ile çalıştığı öğrenildi.

ANAYASAL SUÇ İŞLİYORLAR

Hukukçular ise gerek kayyım heyetinin gerekse okullarda görevlendirilen idareci konumundaki isimlerin, icraatlarıyla Anayasa'nın 48. maddesindeki çalışma hürriyetini ihlal ettiklerini belirtti. Hukukçular idarecilerin TCK'nın 271. maddesindeki delil uydurma, TCK'nın  257. maddesindeki görevi kötüye kullanma ve TCK 267. maddesindeki iftira atma suçlarını işlediğini ileri sürüyor. 

FORMASYONU OLMAYANA MÜDÜRLÜK!

Ilkım Sevdim Tunç'un müdürlük görevine ataması yapılamayınca bu koltuk Mahmut Görkem Özgül'e verilmek istendi. Ancak Özgül'ün formasyonu olmadığı ileri sürüldü. Kayyım ataması Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne takıldı. Bu sefer de kayyımlar Özgül'ü kurucu temsilciliği görevine atadı. Ancak Özgül'ün görünürde müdür, resmiyette kurucu temsilciliği görevi yürüttüğü ileri sürüldü. Özgül'ün imza sorununun ise Fazilet Ceyda Sualp isimli bir ingilizce öğretmeni müdür yardımcısı yapılarak çözüldüğü bir başka iddia.

ÖĞRENCİLERİN EMEĞİ GASP EDİLDİ

Pak Eğitim İşçileri Sendikası Zonguldak Temsilcisi İbrahim Paydaş, kayyım tarafından atanan yöneticilerin art arda okul çalışanlarını işten atmaya başladığına dikkat çekerek, “Atanan kayyım heyetinin ilk icraatı hukuksuz bir şekilde hiçbir somut delile dayanmadan eğitim emekçisi Mehmet Sarısoy'un işten atılması oldu. Eğitim emekçilerine yapılan bu baskı ve zulüm, eğitim yılının bitmesine az bir zaman kala eğitimcilerin, çalışanların, sınav aşamasında olan öğrenci ve velilerinin emeğine karşı bir hak gaspıdır” diye konuştu. 

<< Önceki Haber Kayyım atanan okulda skandal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER