Kayyım bulamadı şimdi de TMSF kazıyor!

Angel's Peninsula Oteli'nin kadınlar plajı için Mısır'dan gemilerle getirilen 'altın kum'u altın zanneden kayyım aylardır otelde kazı yapıyordu. Gizli süren kazılara Türkiye Kömür İşletmeleri ekipleri de dahil oldu. Akın İpek 18 ton altın iddiasıyla ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. İpek 'Suç yok suçlu yok ama dinleyen de yok' dedi.

samanyoluhaber.com


PLAJ İÇİN GETİRİLEN 'ALTIN KUM'U ALTIN ZANNEDEN KAYYIM TMSF VE TKİ İPEK'İN OTELİNİ KAZIYOR

Neredeyse bir yıldır hukuksuzca atanan kayyım tarafından yönetilen Koza-İpek Holding 15 Temmuz sonrası ortada hiç bir mahkeme kararı olmamasına rağmen TMSF'ye devredildi. Aylardır Angel's Peninsula Oteli'nde gizlice yapılan kazılar ise aleni hale geldi. Otel arazisinde 18 ton altın olduğu iddia edildi.

Türkiye Kömür işletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü ekipleri Avrupa'nın en iyisi seçilen otelin altını üstüne getiriyor. Bölge askeri birlikler tarafından ablukaya alınmış vaziyette. 



Koza İpek Holding'e ve aralarında İpek Medya'nın da olduğu şirketlere geçen Ekim ayında kayyım atanmasına rağmen hala iddianame hazırlanmadı. İşadamı Akın İpek otelde altın iddialarını defalarca yalanlamış altın bulunması halinde bütün hepsini bulan kişilere vereceğini söylemişti.

İpek son haberin ardından sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. 'Suç yok suçlu yok ama dinleyen de yok' diyen İpek TMSF'ye devredilen şirketlerini misafir ettiği insanların yakınlarına aldırmaya çalıştığından haberdar olduğunu yazdı. 



AKIN İPEK GEÇEN TEMMUZ DA İDDİALARI RAKAMLARLA YALANLAMIŞTI

 Akın İpek o gün yaptığı açıklamada “ 18 ton altın, 600 bin ons demektir. Bu da Koza Altın’ın 1000 üretim günü yani 3 yıllık toplam üretimine denk gelmektedir. Bergama’nın tüm üretimi durdurulup otele taşınmış olsa 150 defa, haberde iddia edildiği gibi yüzde 20’si  taşınmış olsa 750 defa Bandırma’ya oradan da 150 veya 750 sefer otele gemi ile taşınma yapılmış olmalı. Her seferde 40 metre kazılıp, altının gömülüp tekrar kapatılması gerekir. Bu en az haftada bir, yılda 44 defa derin kazı yapıldı demektir. Yılın 12 ayında da sürekli personeli bulunan, 24 saat güvenlik kameraları kapanmayan, yüzlerce insanın çalıştığı bir otelde defalarca kazı yapılarak altın gömülmesini sizin itirafçıdan başka bilen, gören olmamış! 18 ton altının piyasa değeri 800 milyon dolar. Bunun için devlete ödenmesi gereken tutar sadece 16 milyon dolar. Bu rakam için bu kadar eziyet çekmenin mantıklı mı?




<< Önceki Haber Kayyım bulamadı şimdi de TMSF kazıyor! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER