Kayyım kararı AİHM'e taşınıyor

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alın arak yerlerine kayyım atanmasına karşı protestolar devam ediyor. Eş başkanlar Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin hukuksuz kararını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götürecek.

SHABER3.COM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Diyarbakır, Van ve Mardin’de HDP’li büyükşehir belediye eşbaşkanlarını görevden alıp, yerlerine kayyım atamasının ardından başlayan protestolar sürüyor. 

Protestolarda eylemcilerle polis arasında kimi zaman çatışmalar yaşanırken, gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Grubu Sözcüsü Halime Bayram, çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

DOSYAYI AİHM'E TAŞIYACAKLAR

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre; görevden alınan eşbaşkanlar, hukuk düzleminde süreci Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceklerini açıkladı. 

Görevden alınan eşbaşkanlar tarafından Ankara'da yapılan toplantıda Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler ile İsviçre ve Norveç büyükelçilikleri temsilcileri ile bir araya gelindi.

Burada yapılan açıklamada, eşbaşkanların görüşmede kayyım konusunu, seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesi bakımından AİHM’ye taşıyacaklarını açıkladıkları bildirildi.

Toplantıda ayrıca, AB Delegasyonu’nun da kayyım kararını yakından takip ettiğini vurguladığı kaydedildi.
<< Önceki Haber Kayyım kararı AİHM'e taşınıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER