Kayyımlar gasp ettikleri Boydak'ın paralarını "bağış" olarak şirket dışına çıkarıyor

Boydak Holding'e atanan kayyımların şirketin büyüme hedeflerinin altında kalınca şirketin adını “Erciyes Anadolu” olarak değiştirdiği ve milyonlarca doları bağış adı altında dağıttıkları ortaya çıktı. Kayyımlar ayrıca şirketin önceden her sene düzenli olarak yayınladığı faaliyet raporlarını da yayımlamayı durdurdu. Böylece şirketin daha önce kamuoyu ile paylaştığı faaliyetler şaibeli bir şekilde gizlenmiş oldu. Holding kasasında 500 milyon TL’den fazla nakit para bulunuyordu.

SHABER3.COM

Boydak Holding’e atanan kayyımların medyaya yanıltıcı bilgiler servis ettiği ortaya çıktı. Boydak Holding’in 30 Eylül 2016 tarihindeki cirosunun 1,6 milyar dolardan, 2019 yılı eylül sonu hesaplarına göre 1,5 milyar dolara gerilediği belirtildi. 

Holding kayyımlar yüzünden 2,4 milyar dolarlık büyüme hedefine ulaşamadı.

ŞİRKET KAYNAKLARI HİSSEDARLARIN RIZASI DIŞINDA AKTARILDI

Şirkette geçici süre için görevlendirilen kayyımlar yetkilerini ve görev sınırlarını aşarak, bağış adı altında şirket dışına para aktarımı gerçekleştirdi. 

Bu durumla ilgili de herhangi bir soruşturma açılmadı. Holding adına Kayserispor ve İbn-i Haldun Üniversitesi'ne milyonluk bağışlar gerçekleştirildi. 

Yine 1. Futbol Ligi'nde top koşturan Giresunspor ve Orduspor'a sponsorluk adı altında 1 milyon liradan fazla para aktarıldı.
Kayyım Alparslan Baki Ertekin'in Boydak'ın parası ile kendisine, eşine ve kızına lüks araba aldığı ortaya çıkmıştı.

Bu bağışlardan bir kısmı halihazırda tutuklu bulunan Boydak kardeşlerin aleyhinde mahkemede delil olarak kullanıldı. Ancak yargılama sırasında bağışları gerçekleştirenlerin kayyımlar olduğu anlaşıldı.

Kayyımların İbn-i Haldun Üniversitesi’ne 27,5 milyon TL bağış yaptığı, bunun sadece 7,5 milyon gibi bir kısmının faturalara yansıdığı gözlemlendi.

Kayserispor’a verilen para miktarı ise 16,5 milyon TL olarak açıklandı. Holdingin parası sadece kayyımlar tarafından değil, holdingde görev yapan genel müdürlerin tanıdıklarına dağıtıldığı açıklandı.

KAYYIM ERTEKİN SOSYAL MEDYADA TROLLÜK YAPIYOR

Bu arada şirketin kayyım genel müdürü Alparslan Baki Ertekin’in geçici olarak göreve geldiği holdingde sosyal medya üzerinden hissedarları hedef alan hakaret dolu açıklamalar ve siyasi paylaşımlar yapması dikkati çekti.

<< Önceki Haber Kayyımlar gasp ettikleri Boydak'ın paralarını "bağış"... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER