Kelebeğin Rüyası'nda anlatılan şair Rüştü Onur'un mektup ve şiirleri kitap oldu

Kelebeğin Rüyası'nda anlatılan şair Rüştü Onur'un mektup ve şiirleri kitap oldu

Yılmaz Erdoğan'ın, 'Kelebeğin Rüyası' adlı filminde hayatını anlattığı Zonguldaklı şair Rüştü Onur'un mektupları, şiirleri ve özel fotoğrafları 'Benim şeker yavrum' adıyla kitaplaştı. Kitabı Zonguldaklı gazeteci yazar ve şair İbrahim Tığ hazırladı.

Dicle Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra mimarlık yerine gazeteciliği tercih eden İbrahim Tığ, 29 yıldır edebiyatla iç içe. Haziran ayında okuyucuyla buluşan 'Benim şeker yavrum' adlı kitabının tanıtımını yapan Tığ, aynı zamanda genç yaşta ölen Rüştü Onur'un çıkarmayı istediği 'Şehir' isimli edebiyat dergisini vasiyet kabul ederek, 12 yıldır 2 ayda bir aynı isimle dergi çıkartıyor.

Bir Devrekli gazeteci olarak genç yaşta ölen Rüştü Onur'un anısına sahip çıkmaya çalıştığını ifade eden Tığ, "Çok genç yaşta vefat ediyor. Kelebek gibi bir ömür sürüyor. 1940 yılında Necati Cumalı'ya yazdığı mektubunda, Şehir isminde bir edebiyat dergisi çıkarmak istediğini söylüyor. Bu dergi etrafında toplanacağız diyor. Ama ömrü yetmediği için bu arzusu gerçekleşmiyor. Ben de bunu vasiyet kabul ederek 12 yıldır Şehir dergisini 2 alda bir çıkarıyorum. Böyle bir gencin bu isteğini yerine getirmek, sahiplenmek bize düşüyordu." şeklinde konuştu.

Devrek ilçesinde günlük yayın yapan Bölge Haber Gazetesinin sahibi olan İbrahim Tığ, genç yaşta veremden ölen şair Rüştü Onur'un evlenmeden önce kız arkadaşı Mediha Sessiz'e yazdığı 'Benim şeker yavrum' başlıklı mektuptan esinlerek kitabı hazırladığını söyledi. Şu ana kadar 9 kitabının yayınlandığını ifade eden Tığ, "29 yıldır gazetecilik yapıyorum. Devrekli şair Rüştü Onur hakkında 12 yıldır çalışmalarım var. Onun üzerine 4 kitap hazırladım. 2 yıl önce 'Mektubun avucumda' diye bir kitap çıkarmıştım. En son ise 'Benim şeker yavrum' adlı kitabı yayınlandı. Rüştü Onur'un 70 yıllık gün yüzüne çıkmayan mektuplarını araştırıp bu kitabı oluşturdum. Bu kitapta ayrıca hiçbir yerde yer almayan ve baldızı Sebahat Sessiz'den aldığım 5 mektubuna ve 12 fotoğrafına yer verdim." dedi.

Tığ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Böyle bir gencin bu isteğini yerine getirmek, sahiplenmek bize düşüyordu. Gelecek kuşaklara aktarılması, sanatının kaybolmaması için Rüştü Onur'un bu kitaplarını yazıyorum. Devrek nasıl bir simidi ve bastonuyla ünlüyse, Devrekli olan Rüştü Onur'un sanat anlamında yetişen en büyük bir değer olması sebebiyle bu kitabı hazırladık. Biz bilinmeyen bu fotoğraf ve mektupları kitapta toplayarak ölümsüzleştirmiş olduk. Rüştü Onur, kız arkadaşına 'Benim şeker yavrum' başlığıyla bir mektup yazmış ve bu kitabın başlığı da bundan esinlenmiştir." CİHAN
<< Önceki Haber Kelebeğin Rüyası'nda anlatılan şair Rüştü Onur'un... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER