"Kendini ifade edemeyen toplumu anlayamaz"


Aşağı Saksonya Eyaleti hükümeti mültecilere gönüllü dil eğitimi veren öğretmenlere 16 bin 500 Almanca dil öğrenme kitabı dağıttı. Bu yılbaşında ücretsiz dağıtılan ders kitapları hakkında açıklama yapan Aşağı Saksonya Sosyal İşler Bakanı Cornelia Rundt, "Hedefimiz gönüllü insanlara yardımcı olmak ve Almanca dilini öğretmeleri için ilk adımlarını desteklemektir." dedi.

2015 yılında 11 bin Almanca dil kitabı için yaklaşık 100 bin Euro harcama yaptıklarını hatırlatan Rundt konuşmasına şu şekilde devam etti: "Kendini ifade edemeyen, toplumu anlayamaz. Onun için Almanca öğrenimi çok önemli. Birçok gönüllü mültecilerin dil öğrenimi için zaman ayırdıklarını ve öğretim malzemelerini kendilerinin temin ettiklerini söylüyorlar. Onlara bu konuda rahatlatmak istiyoruz."

"Aşağı Saksonya'ya yeni gelen tüm mülteciler için uyumun anahtarı Almancayı öğrenmektir." diyen Rundt, "Bu kitapların dağıtımı çok isabetli oldu. Zaten gönüllüler aktif sivil toplumun bir parçasıdır ve canlı demokrasinin temelidir." şeklinde konuştu.

İlk etapta Hannover ve Göttingen şehirlerinde dağıtılan kitaplarda pratik Almanca öğrenmeye yönelik bilgilerin yanı sıra otobüs yolculuğu, bir gezi, ortak alışveriş, yemek pişirme gibi günlük hayatta en karşılaşılan durumlar anlatılıyor, örnekler veriliyor. Gönüllü öğretmenlere destek olunacağı daha önce eyalette düzenlenen uyum konferansında gündeme gelmişti. CİHAN
<< Önceki Haber "Kendini ifade edemeyen toplumu anlayamaz" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER