Komiserim diyen telefon dolandırıcısı suçüstü yakalandı

Emniyet'in bilgilendirmeler sayesinde bir dolandırıcılık olayı daha engellendi.

Komiserim diyen telefon dolandırıcısı suçüstü yakalandı

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeler sayesinde bir dolandırıcılık olayı daha engellendi. Kırşehir il merkezinde ikamet eden H.S. isimli bir vatandaşı telefonla arayarak kendisini komiser olarak tanıtan zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı operasyonla suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, kendisini komiser olarak tanıtan zanlı, H.S. isimli bir vatandaşa, kimlik bilgilerinin yasadışı ve terör örgütleri tarafından kullanıldığı, bankada bulunan paralarını çekerek yardımcı olunmak üzere kendilerine teslim edilmesini söyledi. Ancak H.S.'nin şüphelenerek durumu polise bildirmesi üzerine polis ekipleri gerekli tedbirleri aldı ve H.S.'nin telefonla görüşmesine devam etmesi sağlandı. Şüphelinin istediği parayı almak üzere belirlenen adreste, yapılan takip ve çalışma sonrasında, H.S.'nin ikametine kendi kullandığı araç ile para almaya gelen D.Ö. isimli zanlı polis ekiplerince suçüstü yakalandı.

Zanlının kullandığı araç içerisinde yapılan aramada ise bir miktar esrar maddesi ele geçirildiği ve gözaltına alınan zanlı, hakkındaki yapılan adli işlemlerin ardından Kırşehir Adliyesine sevk edildiği öğrenildi.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "TDP Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşların telefon dolandırıcılığına karşı bilgilendirilme çalışmalarının kapsamlı şekilde devam edeceği ve iletişim cihazları kullanmak suretiyle dolandırıcılık yapan şahıslarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği" bildirildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Komiserim diyen telefon dolandırıcısı suçüstü yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER