Kene avcısı 2 bin keklik doğaya bırakıldı


Çorum'da kene, süne ve kımıl zararlılarıyla mücadele kapsamında doğaya 2 bin kınalı keklik bırakıldı.

Çorum Orman ve Su Şube Müdürü Mahmut Temel, azalan yaban hayvanı sayısını artırmak amacıyla zaman zaman doğaya yaban hayvanı yerleştirme çalışmaları yapıldığını açıkladı. Bu çerçevede Yozgat'ta bulunan bakanlığın üretme istasyonundan alınan 2 bin kınalı kekliğin çeşitli köylerde doğaya salındığını anlatan Temel, bugüne kadar Çorum'da doğaya toplam 6 bin 470 kınalı keklik saldıklarını ifade etti.

Doğaya yerleştirilen kınalı kekliklerin tabiata uyum sağladığını ve Çorum'da kınalı keklik sayısında ciddi artış görüldüğünü anlatan Mahmut Temel, doğanın insan tarafından bozulan dengesini tekrar eski haline getirmek ve doğada bulunan yaban hayvanlarının sayısını artırmak amacıyla yapılan bu çalışmaların en başarılı olduğu illerden birisinin Çorum olduğunu belirtti.

Temel, "Doğaya yerleştirilen kızıl geyikler, sülünler ve kınalı keklikler doğaya adapte olmuş, çoğalmış ve ilimizin yaban hayatı gün geçtikçe zenginleşmektedir. Doğaya yerleştirme çalışmaları sonraki yıllarda da devam edilecektir" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kene avcısı 2 bin keklik doğaya bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER