'Kesik baş' cinayetinin faili diş hekimi çıktı

Aydın’da diş hekimi Alper Ö. bir çuval içerisinde başı kesik cesedi bulunan Şerefettin Akalan’ı öldürdüğünü itiraf etmesinin ardından tutuklandı.

SHABER3.COM

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Yenicami Mahallesi’nde oturan evli ve 4 çocuk babası Şerafettin Akalın, 14 Aralık 2023’te akşam saatlerinde çarşıya gitmek üzere evinden çıktı.

Akalın'dan bir daha haber alamayan yakınları, polise kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalarda Akalın'ın izine rastlanılamadı.

CESEDİ BİR AY SONRA BULUNDU

14 Ocak günü saat 17.00 sıralarında Granta Mezarlığı yolundan geçen vatandaşlar, yolun kenarında bulunan boş arazideki bir çuvalı fark etti. Vatandaşlar, çuvalı kontrol ettiğinde içinde hareketsiz yatan bir erkek olduğunu gördü ve jandarmaya haber verdi.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede çuval içerisinde bir erkeğe ait cesedin başının kesildiği anlaşıldı. Yapılan kimlik tespitinde, ölen kişinin bir aydır kayıp olarak aranan Şerafettin Akalın olduğu belirlendi.

BALTAYLA SALDIRDIĞI İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Jandarmanın ekipleri çevredeki kameraları incelemeye aldı. Araştırmada cinayet şüphelilerinin özel bir klinikte çalışan diş hekimi Alper Ö. (34), babası H.Ö. (71) ve V.Ö. (39) olduğu tespit edildi.

Söke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile polis ve jandarma ekipleri İzmir’in Torbalı ilçesinde bir adres ile Aydın'ın Söke ilçesinde 3 ayrı adrese sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

Adreslerde şüpheliler Alper Ö., babası H.Ö. ve akrabaları V.Ö. gözaltına alındı. Sorgulamada Alper Ö., Akalın’ı kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Alper Ö.'nün ifadesinde, kendisine ait arazide tartıştıkları Akalın'ın balta ile kendisine saldırdığını ve yaşanan arbede sırasında öldürdüğünü itiraf ettiğini söylediği öğrenildi.

Jandarmadaki ifadelerinin ardından akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden Alper Ö. tutuklanırken, baba H.Ö. ile V.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
<< Önceki Haber 'Kesik baş' cinayetinin faili diş hekimi çıktı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER