KGAÖ Başkanı: Suriye'ye kara operasyonu, askeri bir çarpışma tehlikesi içeriyor


Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ), Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Suriye'de gerçekleştireceği olası bir kara operasyonunun, bölge devletleri ile askeri bir çarpışma tehlikesi barındırdığını bildirdi. KGAÖ Başkanı Nikolay Bordyuja, Suriye'de bir savaş çıkarmaya yönelik atılacak her adımın, KGAÖ ülkeleri için de bir güvenlik tehdidi oluşturacağını söyledi.

Rus Interfax ajansına konuşan KGAÖ Başkanı Bordyuja, "Suriye'deki gerilimin tırmanmasından endişeliyiz. Türkiye'nin Suriye topraklarına yönelik bombardımanları, Ankara ve Riyad'ın bir kara operasyonu başlatmaya yönelik niyetlerine dair açıklamaları, Suriye krizinin niteliksel olarak yeni ve çok tehlikeli bir seviyeye kaymasını barındırıyor." dedi.

"Böyle bir senaryonun sonuçlarını tahmin etmenin zor olduğunu" belirten Bordyuja, şöyle konuştu: "Çok açık ki bu şartlarda, uluslararası terörle mücadele ve Suriye içinde barışçıl bir çözüme yardım etmeye uğraşma çabaları geri planda kalacak. Dolayısıyla BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararları açıkça ihlal edildi ve Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun çabaları baltalanmış oldu."

KGAÖ askeri ittifakı, 7 Ekim 2002 tarihinde altı Bağımsız Devletler Topluluğu ülkesi (Rusya Federasyonu, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Belarus ve Ermenistan) tarafından kuruldu CİHAN
<< Önceki Haber KGAÖ Başkanı: Suriye'ye kara operasyonu, askeri bir çarpışma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER