KHK’lıların kamu binalarına girişini yasaklayan soykırımcı kaymakam ifşa oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 27 2024
DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK'lıların kamu binalarına girişini yasaklayan İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun resmi yazısına 8 yıl sonra mahkeme kararıyla ulaştı. Soykırımcı Kaymakam Emiroğlu'nun ise yükseltilerek Sakarya Vali Yardımcısı yapıldığı ortaya çıktı.
Bold Medya'da yer alan habere göre DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 8 yıldır peşinde olduğu gizli belgeye 8 yıl sonra mahkeme kararıyla ulaştı. Belgede İzmit Kaymakamlığı, 15 Temmuz’dan sonra açığa alınan kişilerin kamu binaları, işyerleri ve bürolarına girişlerinin engellenmesi talimatı bulunuyor.
8 yıldır peşinde olduğu belgeyi TBMM’deki basın toplantısında açıklayan Gergerlioğlu, “Anayasayı ayaklar altına alan utanç verici, yüz kızartıcı bir karardır!” dedi. Gergerlioğlu, açığa alınmış personelin kamu binaların girişini yasaklayan dönemin İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun halihazırda Kocaeli Vali yardımcısı olarak görev yaptığını da açıkladı.
Gergerlioğlu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Çok önemli ifşa edilmesi gereken bir belgeyi açıklayacağım! Yaklaşık 8 yıla yakındır bu belgeyi devlet kurumlarından almak için uğraş veriyorum! Anayasa’ya hukuka aykırı insanların hak ve hürriyetlerini ayaklar altına alan bu belgeyi devlet kurumları vermemek için birbiri ile yarışıyor!
En sonunda Kocaeli 1. İdare Mahkemesi kararı ile bu belgeyi aldık! Belge; 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra açığa alınan kişilerin kamu binalarına, işyerleri ve bürolara girişlerinin engellenmesi ile ilgili İzmit Kaymakamlığı’nın kamu kurumlarına gönderdiği bir talimat!
“Gizli” olarak gönderilmiş! Anayasayı ayaklar altına alan utanç verici, yüz kızartıcı bir karardır! Biz bu kararı 2016 yılı içinde almaya çalıştık vermediler, uzun bir hukuk mücadelesi yürüttük ve en sonunda Kocaeli 1. İdare Mahkemesi kararı ile bu belgeyi aldık! Hiçbir suç gizlenemez, örtbas, sümenaltı edilemez ve edilmeyecek bunu da net bir şekilde söyleyelim!
İhraç edilme bile değil! Açığa alınan insanların kamu binalarına girişleri, işyerleri ve bürolara girişleri engellenmelidir!
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi2.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var3.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!4.Murat Çalık'a kritik müdahale!5.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN








