Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı


Zonguldak'ta dün kalp krizi sonucu vefat eden Kıbrıs Gazisi Kazım Yener (63), son yolculuğuna uğurlandı. Gazi Yener'i son yolculuğunda muharip gazi arkadaşları yalnız bırakmadı.

Kozlu ilçesi Uzungüney köyünde ikamet eden 4 çocuk babası Kazım Yener'in cenaze törenine Jandarma Yarbay Fahri Semiz, Kozlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Orhan Kaş, Zonguldak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal, Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, gaziler, eşleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

GAZİ RAMAZAN ÇAKAL: KIBRIS'TA ONU DENİZDE BOĞULMAKTAN KURTARMIŞTIM

Yener'in Türk bayrağına sarılı tabutu, otopsinin ardından bugün Uzungüney köyündeki evinin önüne getirildi. Zonguldak Muharip Gazileri de silah arkadaşlarını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Törende konuşma yapan Zonguldak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal, Kıbrıs Barış Harekatı'nda Girne açıklarında batan gemide bulunanlardan Kazım Yener'i kurtardığını belirtti.

Silah arkadaşının vefatıyla büyük üzüntü duyduklarını gözyaşı içinde anlatan Çakal, şunları söyledi: "1974 yılında Kıbrıs'ta batan gemiden denize düşen 72 askeri bizzat ben kurtardım. Kazım Yener de bunlardan biriydi. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Değerli bir kaybımız oldu. Kardeşimi kendi kardeşim gibi seviyoruz. Dün akşamdan beri gece boyunca uyuyamadım. Çok değerliydi. Onunla onur ve gurur duyuyoruz. Allah rahmet eylesin. Başımız sağolsun."

Gazi Yener için evinin önünde dua edildi ve helallik alındı. Askerlerin omzunda taşınan Gazi Yener'in naaşı, yoğun katılımın gerçekleştiği cenaze namazının ardından Uzungüney Mezarlığı'nda toprağa verildi.

BAHÇEDE HAREKETSİZ BULUNDU

İddiaya göre, Gazi Kazım Yener, dün ikindi namazı sonrası evinin yakınındaki fındık bahçesine gitti. Eve geri dönmeyince durumdan şüphelenen oğlu Ekrem Yener tarafından yerde yatar halde bulundu. Olay 112 sağlık ve jandarma ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptığı kontrolde, Gazi Kazım Yener'in öldüğünü belirledi. Yener'in cesedi, otopsi için hastane morguna götürüldü. Kalp, şeker ve tansiyon hastalığı bulunan Yener'in kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER