Kıbrıslı liderler kayıp şahısların bildirilmesi için kamu spotu yayınladı

Kıbrıslı liderler kayıp şahısların bildirilmesi için kamu spotu yayınladı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Lider Nikos Anastasiadis, adada kayıp şahısların bulunmasına destek için kamu spotu yayınladı.

Liderler, "Tanıklar ve kayıp yakınları zaman geçtikçe hayatlarını kaybettiği için kayıpları bulmak ve kimliklerini tespit etmek açısından zamanımız tükeniyor. Bu nedenle iki lider olarak gömü yerleri ile ilgili bilgisi olanların bu bilgileri Kayıp Şahıslar Komitesi ile paylaşması için ortak bir çağrıda bulunuyoruz." mesajı verdi.

Akıncı ile Anastasiadis'in geçtiğimiz aralık ayında birlikte ziyaret ettiği Antropoloji Laboratuarı'nda hazırlanan ve kamu spotu olarak yayınlanan videoyla, kayıp şahısların gömü yerleriyle ilgili bilgisi olanların, bu bilgileri Kayıp Şahıslar Komitesi ile paylaşması yönünde ortak çağrı yaptı.

Akıncı, henüz bulunamayan yaklaşık bin kayıp Kıbrıslı Türk ve Rum olduğunu belirttiği açıklamasında, "Bu şahısların aileleri yıllardır sevdiklerinin akıbetini bilmeden acılar çekti. Tanıkla ve kayıp yakınları zaman geçtikçe hayatlarını kaybettiği için kayıpları bulmak ve kimliklerini tespit etmek açısından zamanımız tükeniyor. Bu nedenle iki lider olarak gömü yerleri ile ilgili bilgisi olanların bu bilgileri Kayıp Şahıslar Komitesi ile paylaşması için ortak bir çağrıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Rum liderin de Rumca yaptığı açıklamasında aynı ifadeleri kullandığı görülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Kıbrıslı liderler kayıp şahısların bildirilmesi için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER