Kılıçdaroğlu: Batılı siyasetçiler 'Türkiye nereye gidiyor' diye soruyor


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de özellikle basın alanındaki olumsuz tabloya değinerek "Emin olun, kendimizi Batı'da anlatmakta zorluk çekiyoruz. Aynı kaygı Batılı siyasetçilerde var; 'Türkiye nereye gidiyor?' diye. Evet, biz de aynı soruyu soruyoruz; Türkiye nereye gidiyor?" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlen Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin "Yılın Basın Fotoğrafları- 2015" Ödül Töreni'ne katıldı. Tören öncesi gazetecilerin gündeme dair sorularına cevap veren CHP Genel Başkanı, gazetecilere yönelik saldırıların toplumun her kesimin kınaması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef bizim ülkemizde gazeteciler ölümle tehdit edildiler hükümet kanadından, AKP kanadından ses çıkmadı. Bir gazete bir AKP milletvekilinin öncülüğünde basıldı, camları çerçeveleri kırıldı, bilgisayarları kırıldı yine AKP kanadından bu saldırıları sanki masum saldırılarmış gibi gösterildi. Arkasından da gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik ağır bir saldırı gerçekleştirildi. Kendisine 'geçmiş olsun' diyoruz. Bu tür saldırıların olmaması gerektiğini savunuyoruz. Bunlar Türkiye'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçiyor. Emin olun, kendimizi Batı'da anlatamıyoruz, anlatmakta zorluk çekiyoruz. Aynı kaygı Batılı siyasetçilerde var; 'Türkiye nereye gidiyor?' diye. Evet, biz de aynı soruyu soruyoruz; Türkiye nereye gidiyor?"

'ÜÇ SALDIRGANIN PARTİDEN İHRAÇ EDİLMESİ GÜZEL BİR OLAY ANCAK…'

Özgür bir basının olmadığı bir ülkede insanların nasıl yaşayacağını sorgulayan Kılıçdaroğlu, "Umarım Türkiye 1 Kasım'da bütün bunları aşmış olur." dedi. Gazeteci Ahmet Hakan'a saldıran üç kişinin AK Parti üyesi olduğunun hatırlatılması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Üç saldırganın AKP'li olması, tabii bir partinin doğrudan suçlanması için yeterli bir kanıt olmaması gerekir. Üçünün partiden ihraç edilmesi güzel bir olay. Ama olayın öncesine gittiğimizde doğrudan Ahmet Hakan'ı tehdit edenlerin AKP'ye yakın isimler olduğunu biliyoruz. Gazeteye baskın yapanların AKP'li olduğunu biliyoruz. Keşke bu önlemleri daha o saldırılar başlamadan veya ilk saldırıdan sonra alabilmiş olsalardı. Örneğin; o milletvekilini partiden ihraç edebilmiş olsalardı o zaman bu tablolar ortaya çıkmamış olurdu." diye konuştu.


CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Batılı siyasetçiler 'Türkiye nereye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER