Kılıçdaroğlu bin 100 oyla genel başkanlığa aday gösterildi, çarşaf liste olacak


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 35. Kurultay'da bin 100'e yakın oyla genel başkanlığa aday gösterildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, 35. Kurultay ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurultay'da çarşaf liste olacağını belirten Özel, "Biz bunu ilk günden itibaren söylüyoruz, tabii ki çarşaf liste olacak. Tüzüğümüze göre görüşmelere geçilmeden önce bir önerge ile blok liste kabul edilmezse otomatikman çarşaf oluyor. Çarşaf liste olacağı kesinleşti." dedi.

Çarşaf liste olması konusunda genel başkan ve yönetimin en ufak bir tereddüdünün olmadığını belirten Özel, "Maalesef kendileri sürekli blok liste ile seçen ve seçtirenler CHP'nin liste yöntemi ile ilgili spekülasyon yarattılar. Ama CHP'de tüzüğümüzün de öngördüğü ve hepimizin sevdiği ve istediği parti içi demokrasinin çıtasını yükselttiğimiz çarşaf liste uygulanıyor. Genel Başkan ile ilgili hâlâ genel başkanı aday gösterme süresi dolmadı. İmza sayısının bin 100'e yaklaştığını divandan aldım. Halen genel başkanı aday gösteren ferdi veya il il delegelerin divana başvurduklarını görüyoruz." şeklinde konuştu.

Yarın yaklaşık 600 kişinin 60 kişilik Parti Meclisi üyeliği için yarışacağını anlatan Özel, şöyle konuştu: "Her bir delege buraya gelirken bin 300'e yakın delegemiz kendi mahallelerine konulan sandıklarla ilçe, ilçelerde konulan sandıklarla il ve ildeki seçimlerle kurultay delegesi oldular. Bu salondaki herkes seçilerek geldi ve yarın çarşaf listede bir karar verecekler. Bu bütün Türkiye'ye örnek olacak bir parti içi demokrasi şöleni. Elbette genel başkanın çalışmak istediği ekip arkadaşlarıyla ilgili kurultaya tavsiye niteliğinde bir çalışma olabilir. Ama bu konuda zaten geçen kurultaylarda da oldu. Çok sayıda il başkanlarının çeşitli parti içindeki birbirine benzer düşünen arkadaşların anahtar listesi oluyor. Ama her delegemiz oy verme bölümünde istediği kişiye oy veriyor. Oy verecek bir delegenin elinde bir kalemi ile oy verme bölümüne geçerek önünde 600 adaydan 60 adayı işaretleyecek. Bunun kadar demokratik bir şey yok."

CHP'nin Türkiye'ye neyi öneriyorsa içerde onu yaşadığını anlatan Özel, şöyle devam etti: "Kendi evini temiz tutmayan, sokağın kirliliğinden bahsedemez. CHP parti içinde demokrasiyi önce ön seçimle çıtayı yükseltti, şimdi de çarşaf liste ile yaptığı seçimlerle fevkalade üst bir noktaya taşıdı. Bundan taviz vermeyeceğiz. Bizim gücümüz içerdeki demokrasi. Gençler için çalışıyoruz. Kurultay delegemizin en az yüzde 10'u genç. Yarınki seçimde en az yüzde 10, 30 yaş altı olacak. Kadınlar için çağdaş bir Türkiye öneriyoruz, yüzde 33 kadın kotası. Salonun üçte biri kadın, yarın en az üçte biri kadın olacak. 20 kadın seçilecek parti meclisine. Biz Türkiye'de neyi önemsiyorsak içerde onu yapıyoruz. Diğer partilerden bir farkımız var, son 3 ayda herkes oy istiyor. Bizim bir çağrımız var, partilerin seçime 3 ay kala ne yaptığını değil seçimden 3 ay sonra ne yaptığına baksınlar. Bu konuda kendimize çok güveniyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu bin 100 oyla genel başkanlığa aday gösterildi,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER