Kılıçdaroğlu: Birileri para kazanacak diye tabiatı neden yok ediyoruz?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin Cerattepe'de yaşanan olaylara tepki göstererek, "Orman katledilecek altın için. Emin olun bir ağaç canlıysa, bütün altınlar o ağaca feda olsun, bunu böyle kabul etmemiz lazım. Artvin halkı istemiyor, tepki gösteriyor. Neden zorla yapıyorsunuz bunu? Birileri para kazanacak diye tabiatı neden yok ediyoruz?" dedi.

TBMM grup toplantısında iktidarın tabiatı tahrip eden uygulamalarından söz eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Az önce Rize'den arkadaşımız geldi. Fırtına vadisinin korunmasını istiyor. Ve mücadelesini yapıyor. Bir doğayı neden katlederiz biz? Ağaçları neden keseriz biz? Deredeki balıkları hangi gerekçeyle öldürürüz biz? Can suyu verilmeyen bir tabiat olabilir mi? Aynı şekilde Artvin'de bugün Cerattepe'de mücadele var. Orman katledilecek altın için. Emin olun bir ağaç canlıysa, bütün altınlar o ağaca feda olsun, bunu böyle kabul etmemiz lazım. Artvin halkı istemiyor, tepki gösteriyor. Neden zorla yapıyorsunuz bunu? Birileri para kazanacak diye tabiatı neden yok ediyoruz? Çocuklarımıza biz neyi bırakacağız, güzel bir Türkiye bırakmayacak mıyız biz? Yaşanacak bir Türkiye bırakmayacak mıyız? Parklarında çocuklarımızın, torunlarımızın oynadığı bir Türkiye bırakmayacak mıyız? Neden her şeyi katlediyoruz? Neden yok ediyoruz tabiatı? Bütün dünya duyarlı, ama birileri duyarlı değil. Çünkü birilerinin ana konusu sadece ve sadece dolar ve sadece ve sadece para. Para her şeyin ölçüsü değildir. Ahlak var, hukuk var, hukukun üstünlüğü var, insan hakları var, doğanın kendi hakları var, bütün dünyanın başta Birleşmiş Milletler üzerinde titriyor. Biz bunları elimizle yok etmeye çalışıyoruz. CHP milletvekili arkadaşlarım Artvin halkının yanında, onlara destek veriyoruz."

KAĞIT TOPLAYAN İŞÇİLER
Salonda çöpten kağıt toplayan arkadaşlarının da bulunduğunu hatırlatan CHP lideri, "Emin olun genel başkan seçildiğim ilk kurultaydan şimdiye kadar her yerde onların hakkını savundum. Siz yolsuzluk yapmıyorsunuz, köşeyi dönmek için birilerini kandırmıyorsunuz. Günün belki 24 saatinde çalışıyorsunuz. Çoluk çocuğunuzun rızkını sağlıyorsunuz. Elinizden şimdi bu imkanlar alınmak isteniyor. Unutmayın Cumhuriyet Halk Partisi emekçinin yanındadır, yoksul sınıfların yanındadır, ezilenlerin yanındadır, yeter ki siz dik durun, göreceksiniz CHP her zaman yanınızda olacaktır." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Birileri para kazanacak diye tabiatı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER