Kılıçdaroğlu: (Erdoğan) Ne yaparsa yapsın muhatap almayacağım


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ne yaparsa yapsın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı muhatap almayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde milletvekili adaylıkları konusunda daha önce ön seçim ile seçilenlere ayrıcalık tanıyacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Ön seçimle gelenlere özel bir saygı duymamız gerekiyor. Bunlar geldiler, partinin üyeleri bunlara oy verdi. Kazandılar ve geldiler. Ön seçimle gelenler konusunda özel bir sıralama yapmamız söz konusu olmayacak. Ön seçimle gelenlere müdahale etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ayrıca yine İzmir'den milletvekili adayı olacağı bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile polemiğe girmeye niyeti olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kendisinin tarafsızlığını koruması konusundaki düşüncem aynen devam ediyor ama yapar mı yapmaz mı onu bilmiyorum. Türkiye'nin 7 Haziran'dan bu yana koşullarının çok değiştiğini biliyoruz. Bütün bunları dikkate alıyoruz. Seçim kampanyamız bütün bunlar düşünülerek hazırlandı." şeklinde konuştu.

'NE YAPARSA YAPSIN MUHATAP ALMAYACAĞIM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile polemiğe girmeme konusunda çevresinden eleştiri gelmediği kaydeden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Tam tersine çok iyi yaptığım söylendi. Benim muhatabım değil ki, benim muhatabım sayın Davutoğlu. Özellikle bana yönelik eleştiri getiriyor, kendisine yanıt vereyim, kendisini muhatap alayım diye. Valla ne yaparsa yapsın muhatap almayacağım. Yaptığı her hareket toplum vicdanında yaralar açıyor." ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesine açılan soruşturmaya da değinen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "O savcıya 'savcı' demek bile tartışmalı. Savcı denmez. O savcı acaba hukuk fakültesinden mi mezun, ondan da endişeliyim. 4 yıl mı okudu hukuk, ondan da endişem var."

Hürriyet gazetesine açılan soruşturmaya toplumun duyarlı kesimlerin tepki gösterdiğini dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bazı kesimler var ki suskunluklarını koruyorlar. Onların da aslında tepki göstermesi lazım. Ben bu ülkenin sanayicilerinin, esnaflarının, örgütlendiği odaların tepki göstermesini isterdim. Bu ülkenin bütün barolarının tepki göstermesini isterdim." diye konuştu.

NOKTA DERGİSİ

Nokta Dergisi'ne yapılan baskın hakkında da açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sansür uyguluyorsunuz, yetmedi dergiyi toplatıyorsunuz, yetmiyor terörist ilan ediyorsunuz. O kapaktaki fotoğraf bütün kahvelerde bilinen bir fotoğraftır. Bugün terörün sebebi kim, onu herkes çok iyi biliyor."

Çözüm sürecinde yaşananlardan iktidarı sorumlu tutan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "PKK'yı beleyen, azdıran 13 yıllık iktidardır. Bunu ben söylemiyorum, kendileri söylüyorlar. 'Çözüm sürecinde PKK silah depoladı' diyor. Gayet açık. Bir hukuk devletinin, bir terör örgütü silah depolamaya kalkar, siz de 'aman çözüme bir şey olmasın' diye ona göz yumarsanız, bugün toplumu nasıl ateşin içine attıysanız, o zaman da atmış olursunuz. O tablo, o görmemezlik toplumu bu noktaya taşıdı." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: "Açıkça iş dünyası tehdit ediliyor. Polisler görevlendiriliyor, fabrikalar basılıyor, evler basılıyor. Bunlar yapılıyor zaten. Kayseri'deki grup sadece Türkiye'de değil, dünyada söz sahibi bir firma. Orada çalışan binlerce kişi ne olacak? Bunlar dünyanın vergisini ödüyorlar devlete. Binlerce kişi çalıştırıyorlar. Eğer bir insanın göz karardıysa feda etmeyeceği hiçbir şey yoktur. Geldiğimiz nokta odur."

HDP'nın bu süreçte iyi bir sınav vermediğini öne süren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Daha önce de söyledim; HDP, PKK ile arasına çok açık net bir mesafe koymak zorunda." CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: (Erdoğan) Ne yaparsa yapsın muhatap... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER