Kılıçdaroğlu: İktidar eksiklikleri olunca 'kandırıldık' diyorlar

Kılıçdaroğlu: İktidar eksiklikleri olunca 'kandırıldık' diyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın bir eksiklikleri olduğunda kabahati başkasına atarak 'kandırıldık' bahanesine sığındığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Doğu Anadolu'da çatışma oluyor. Ne diyorlar 'PKK bizi kandırdı.' Ya sen koskoca bir ülke yönetiyorsun. PKK seni kandırıyorsa, nasıl kanıyorsun? Ne dediler, 'paralel bizi kandırdı.' Başarısızlıklarını bir başkasının üstüne yıkmaya çalışıyorlar. Vatandaşın bu konuda uyanık olması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Zonguldak Dedeman Oteli Karaelmas Salonu'nda Ticaret ve Sanayi Odası başkanları, yöneticileri ile bölge işadamları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

İlk olarak maden işletme sahipleri ve diğer iş adamlarıyla basına kapalı görüşen Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "Bu seçimlerde demokrasiyi, kadın erkek eşitliğini oylayacağız. Türkiye'nin dış politikası Türkiye'nin çıkarları üzerine inşa edilsin mi, edilmesin mi, demokrasi olsun mu baskıcı politikalar mı olsun onu oylayacağız. Onun için mücadele edeceğiz. Şu soruyu kendinize sorun? Bütün arkadaşlar da kendilerine sorsunlar. 7 Haziran'da bir seçim yaptık. Niye 1 Kasım'da seçime gidiyoruz. Hangi gerekçe ile gidiyoruz. Eğer birisi 'bana 400 milletvekili vermediniz o yüzden tekrar tekrar sizi seçime götüreceğim' diyorsa ona dersini vermek zorundasınız."

NEDEN 7 HAZİRAN'DAN SONRA ŞEHİT HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI?

Anadolu'nun içinin boşaldığını savunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Zonguldaklının da ayağa kalkması lazım gelir. Zonguldak'ı bu hale düşüren ekonomi politikaları uygulamaya konular iktidara 'Yeter' denilmesi lazım gelir. 13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Bir yerde eksiklikleri olursa kabahati başkasına atıyorlar. Doğu Anadolu'da çatışma oluyor. Ne diyorlar 'PKK bizi kandırdı' Ya sen koskoca bir ülke yönetiyorsun. PKK seni kandırıyorsa nasıl kanıyorsun? Ne dediler, 'paralel bizi kandırdı'. Başarısızlıklarını bir başkasının üstüne yıkmaya çalışıyorlar. Vatandaşın bu konuda uyanık olması gerekiyor. Hele hele öyle sık kandırılan bir iktidar varsa vay bu milletin haline, iktidarlar ülkenin sağlıklı yönetildiği, kararlı insanların görev yaptığı bir alandır. Zonguldaklıların bu tabloyu değiştirmesini istiyorum. Herkes 'yeter' desin artık. Her gün şehit haberleri geliyor. Ya düne kadar gelmiyordu da neden 7 Haziran'dan sonra şehit haberleri gelmeye başladı? Sizin önünüze şantajı koyuyorlarsa benim bildiğim bu milletin Kuvay-i Milliye geleneği vardır. Şantaja boyun eğmez."

Ülkede yönetim boşluğu olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başbakan, Cumhurbaşkanı kim belli değil? Cumhurbaşkanının Anayasal sınırları içinde çalışması lazım. Başbakanın da görevini yapması lazım. Örtülü ödeneği iki kişi kullanacak. Başbakandan gizli örtülü ödeneği Cumhurbaşkanı nasıl kullanacak? Çivisi çıkan bir devletle karşı karşıyayız. Devletin yeniden rayına oturması lazım gelir. Ve biz bu arzu ile yola çıktık. Elbette milletin tercihi bizim başımızın üstüne. Ama bu seçimler oturup düşünülerek sandığa gidilmesi gereken seçimlerdir. 13 yılda neler oldu? Oturup bakacağız. Hatta 7 Haziran'dan bu yana neler oldu? Oturup bir düşünün. Biz üstümüze düşen görevi yaptık. Seçim bildirgelerini aynen kopyaladılar. CHP'nin tercihlerinin, önerilerinin ne kadar doğru olduğunu göstermektir. Onlar devleti nasıl yöneteceklerini bilmedikleri için bizim seçim bildirgesini örnek aldılar. Biz memnunuz şikayetçi değiliz. CHP'ye olan güveni perçinler. Şimdi aynı güveni halktan bekliyoruz. Biz cebimiz için çalışmayacağız. Bu ülkenin gençleri için çalışacağız. Biz halkın zenginleşmesini amaçlıyoruz ve hedefliyoruz. Yerin altında kömür var, yerin üstünde de işsiz var."

İş adamlarına da aynı şeyi vurguladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "İş adamlarına siz oyunuzu CHP'ye vermek zorundasınız dedim. Can ve mal güvenliğinizi korumak istiyorsanız, bir baskıyla karşılaşmak istemiyorsanız, hükümeti eleştirince ertesi gün vergi müfettişleriyle karşılaşmak istemiyorsanız bunun yolu CHP'dir. Ben Türkiye'yi düşünüyorum. Çocuklarımın da derdi yok." dedi.

Kılıçdaroğlu, Kozlu ilçesinde şehir turu atmasının ardından Çaycuma ilçesine geçerek halka hitap edecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: İktidar eksiklikleri olunca 'kandırıldık'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER