Kılıçdaroğlu ilk kez telaffuz etti: Mallarına el koyacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ihalelerin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetine yakın şirketlere verilmesini eleştirerek, "Allah'ın izniyle iktidar olacağız ve bu soygun düzenine son vereceğiz, 5'li çetenin bizim torunlarımızı dahi sömürecek olan yatırımlarını kamulaştıracağız ve alacağız." dedi.

SHABER3.COM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda şöyle konuştu: “Esnafa manava değil, 500 milyar lirayı Katar’a verdiniz. Maçların yayınlanma hakkını Katar’a verdiniz. Dolar aldı başını gitti, 'ben anlaşmaya uymuyorum' dedi. Binlerce esnafa bir kuruş para vermediniz, bir Katarlı firmaya tek sefer 90 milyon dolar indirim yaptınız."

Kılıçdaroğlu, Tank-Palet Fabrikası'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) namusu olduğuna işaret ederek, “Dünyanın hangi ülkesi, bir orduya teslim etmiştir? Katar tank yapsa, haydi ‘bundan faydalanacağız.’ Erdoğan ‘Katarlılara satış gibi bir durum söz konusu değildir' diyor. Doğru, çünkü bedava verildi. 1 kuruş bile alınmadı. O yüzden biz ‘Tank-Palet Fabrikası peşkeş çekildi’ diyoruz. 4-5 yerde özelleştirme geçiyor, imzaladığı kararnameyi okumamış. Katar sevdası, gözlerini karartıyor. Ethem Sancak, dükkanlardan mal topluyor, yüzde 25 zam koyuyor, bize bunu ödeyeceksiniz diyor. Bana bunu açıklayın. Nerede bu tank?"

"18 YILDA 492 MİLYAR DOLARI FAİZ LOBİSİNE ÖDEDİNİZ, TIPIŞ TIPIŞ GİDECEKSİNİZ"

Yılbaşından bu yana liranın dolar karşısında yüzde 23,6, euro karşısında yüzde 29,7 değer kaybettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kim bu hale getirdi? 2018’den ülkenin milli geliri dolar olarak 892 milyar dolardı. Şimdi 736 milyar dolar. İki yılda 156 milyar dolar eridi. Milletin cebinden kim çekip, kime verdi? Milletin burnundan getirdiniz. Göreceksiniz, ilk seçimde tıpış tıpış gideceksiniz. 18 yılda, bütçeden yapılan faiz ödemesi 492 milyar dolar. Her gün 75 milyon dolar faiz ödüyor Türkiye. Ben 'haramzadelerin bütçesidir' derken bunu kastediyorum.” şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu ilk kez telaffuz etti: Mallarına el koyacağız Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER