Kılıçdaroğlu'ndan Artvin tepkisi: Sizde nasıl bir vicdan ve ahlak var?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cerattepe'de '50 bin 300 ağaç kesilecek' bilirkişi raporuna ilişkin, "Sizde nasıl bir vicdan, ahlak var. 'Yerine ağaç dikeceğim' diyor, peki canlıları da oraya taşıyabilecek misiniz? CHP olarak Artvinlileri kucaklıyoruz, onların yanındayız. Size her türlü desteği vermek bize namus borcudur." dedi.

TBMM'deki parti grubu toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, engellileri selamladı ve Türkiye'nin önünde hiçbir engel kalmaması gerektiğini anlattı. Ardından Artvin'deki doğaya sahip çıkma eylemine değinen Kılıçdaroğlu, "Yeşilin bütün renkleri orada. Bütün güzellikleri yaşıyorsunuz, insanlar son derece mutlular. Toprakların korunması lazım. Bütün Karadeniz'de olduğu gibi Artvin'de de yayla şenlikleri yapılıyor. İnsanlar hayatında mutlu, huzur içinde yaşıyorlar." dedi.

Sözlerine "Altında ölüm ve üstünde hayat var." şeklinde devam eden Kılıçdaroğlu, şimdi orada yaşayanların hayatına izin vermek istenmediğini, ölümü mahkum etmek istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "'Ben AKP hükümeti olarak milletin anasına küfredenin yanındayım' diyor. Artvinli de hayır diyor. Bu olay yeni ortaya çıkmış değil, 1990'lı yıllardan beri devam eden olay." ifadesini kullandı. CHP lideri, Cerattepe'deki maden faaliyeti gerçekleştirilmesinin sakıncalı olduğuna dair 1996 yılındaki Resmi Gazete'deki bir yazı, üniversite raporu, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü, MTA ve TMMOB'nin tespitlerini aktardı.

Artvinlileri, havuz medyasının terörist ilan ettiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bütün Artvinlileri Türkiye'nin bir numaralı vatanseveri ilan ediyorum." dedi. Son bilirkişi raporunda '50 bin 300 ağaç kesilecek' denildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sizde nasıl bir vicdan, ahlak var. Yerine ağaç dikeceğim' diyor, peki canlıları da oraya taşıyabilecek misiniz? Artvinli kadınları copladılar, olay Artvinli olmanın ötesine geçti. Biz CHP olarak Artvinlileri kucaklıyoruz, onların yanındayız. Size her türlü desteği vermek bize namus borcudur."

Sürecek....
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Artvin tepkisi: Sizde nasıl bir vicdan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER