Kılıçdaroğlu'ndan Can Dündar ve Erdem Gül davası uyarısı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nusaybin'deki operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Emre Tunca'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu, ardından ilçedeki huzurevinde yaşlılarla görüştü.

Huzurevinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı dava hakkında, "Umarım bu davaya siyaset, iktidar şu veya bu şekilde müdahil olmaz. Yapılacak her müdahale Türkiye'nin demokrasisi ve yargı bağımsızlığına gölge düşürür." dedi.

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Umarım bu davaya siyaset, iktidar şu veya bu şekilde müdahil olmaz. Yapılacak her müdahale Türkiye'nin demokrasisi, yargı bağımsızlığına gölge düşürür. Oradaki hakimler ve savcılar umuyorum ve diliyorum belli telkinler altında kalmazlar, adaleti sağlarlar, demokrasimizi güçlendirirler. Türkiye'de yargıçlar varmış sözünü umarım gönlümüzde hak etiği yere oturtmuş olurlar."
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Can Dündar ve Erdem Gül davası uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER