Kılıçdaroğlu: Önlem almayanlar görevden ayrılmalı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da terör saldırısına ilişkin "Kanlı eller araya girdi. Faillerin bulunması lazım. Önlem almayanların da gereğini yapması lazım. Eğer ölen insanlara, onların yakınlarına, bu ülkenin vatandaşlarına ve demokrasiye saygı duyuluyorsa bu insanların görevlerinden ayrılmaları gerekiyor." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki terör saldırılarında hayatını kaybeden CHP Malatya Gençlik Kolları üyelerinin cenazelerine katılmak üzere Malatya'ya geldi. Havayoluyla kente gelen Kılıçdaroğlu, havaalanında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Kılıçdaroğlu, saldırının ardından yapılması gerekenleri, düşüncelerini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na aktardığını, kamuoyuyla da paylaştığını belirtti. Türkiye'nin, Cumhuriyet tarihinin en acı olayını yaşadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bu işin bir siyasi sorumluluğunun olması lazım. 'Önlemleri aldık' deniyor. Önlemleri nerede aldınız? Patlamanın olduğu yerde değil de başka bir yerde önlem alınmış. Bu kadar dar düşünen bir kişinin bakanlık koltuğunda oturması doğru değil. Dünyanın her tarafında, saygın, demokrasisi gelişmiş, insana ve insan hayatına değer verilen bütün ülkelerde böyle bir olay olduğu takdirde o işin siyasi sorumlusu görevini bırakır. Bizim de zaten istediğimiz budur. Bu kadar acı yaşadık. Yaşamaya devam ediyoruz. Gencecik çocuklarımızı toprağa veriyoruz ama işin siyasi sorumlusu ortada yok."

"İSTİFA ETMELİLER"

"Önlem aldık, almaya çalışacağız" şeklindeki sözlerin hiçbir yararı olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Gencecik çocuklar ve evlatlar hayatını kaybetti. Bunlar barış ve herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye istiyorlardı. Kanlı eller araya girdi. Faillerin bulunması lazım. Önlem almayanların da gereğini yapması lazım. Eğer ölen insanlara, onların yakınlarına, bu ülkenin vatandaşlarına ve demokrasiye saygı duyuluyorsa bu insanların görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Görevlerinden ayrılmaları bu işin en önemli noktasıdır. Artık Türkiye bu siyasi olgunluğa ulaşmak zorundadır." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra saldırıda hayatını kaybeden CHP Malatya Gençlik Kolları Üyesi Eren Akın'ın merkez Yeşilyurt ilçesi Özalper Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret etti. Aileye taziyede bulunan Kılıçdaroğlu, Eren'in babası ile bir süre sohbet etti. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Önlem almayanlar görevden ayrılmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER