Kılıçdaroğlu, parti içi tartışmalara değinmedi: Neron Roma'yı yaktı, Erdoğan da Türkiye'yi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Parti içi tartışmalara değinmeyen ana muhalefet partisi lideri, ekonomi politikaları üzerinden iktidara yüklenirken "Neron Roma'yı yaktı, Erdoğan da Türkiye'yi" ifadesini kullandı.

SHABER3.COM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında ikinci turda yüzde 47,82'yle kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından partisinde başlayan 'değişim' tartışmalarının gölgesinde bugün grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında genel olarak parti içindeki tartışmalara değinmeyen Kılıçdaroğlu, ekonomi politikaları üzerinden Tayyip Erdoğan ve AKP'ye eleştiriler yöneltti. 

"Sarayın Türkiye'si her türlü israfın kaynağı. Bütün bunları anlatıyorum, Sarayın Türkiye'sinde oturanlar vatandaşın karnına ekmek doğrayanlardır. Ev sahibi ile kiracı arasında kavgalar oldu, cinayetler işlendi. İktidar sahipleri gördüler mi kira artışlarını, görmediler. Mutfak masrafı yoksa pazardaki yangını nasıl görebilirsiniz?" diyen CHP lideri, şöyle devam etti:

"Vatandaşın Türkiye'sini hepiniz biliyorsunuz. Esnaf var, taksici var, düzgün çalışan insanlar var, milyonlarca işsiz var, asgari ücretlisi var. Kira var, sürekli artıyor. Elektrik, su, doğalgaz fiyatları var. Şimdi okullar açılacak başka bir yangını o zaman göreceğiz. Vatandaşın Türkiye'si, sarayın Türkiye'sine çalışıyor. Bazen vatandaşlar şöyle derler; "Biz bunları yaşıyoruz da, siz ne öneriyorsunuz?"

'BAHÇELİ'YE GÖNDERME YAPAYIM'
Söyledik, bir daha söylüyorum. Bu soygun düzenine son vereceksiniz. Akıl var, mantık var, adalet var, ekonomi var. Dolarla verdiğin garantilerin tamamını Türk lirasına çevireceksin kardeşim. Bu kadar açık. Köprüden niye dolarla geçiyoruz? Bahçeli'ye bir gönderme yapalım. Benim bildiğim milliyetçiler Türk lirası tarafındadır. Dolarla niye geçelim."

HALK TV'YLE YAŞANAN GERİLİME GİRMEDİ, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI VERDİ
Kılıçdaroğlu, parti olarak Halk TV'yle yapılan sözleşmeyi feshetmeleriyle başlayan ve Serhan Asker'in Görkemli Hatıralar adlı programının CHP'li belediye tarafından iptal edilmesiyle boyutlanan tartışmaya değinmedi. 

Basın özgürlüğünün öneminden bahseden ana muhalefet partisi genel başkanı, şöyle konuştu:

"Hapishanelerimizde gazeteciler var. Merdan Yanardağ şu an hapiste. Medya üzerindeki baskıları görüyoruz. Bunları yaşıyoruz. Türkiye basın özgürlüğü sıralamasında 182 ülke arasında 165. sırada. Adliyelerde haber takibi yapanlar var, bu yılın ilk 7 ayında o gazetecilerin tam 364 kez hakim karşısına çıktığını da bilmenizi isterim. Bütün engellemeler var. Bu arada doğru haberlerin de engellendiğini biliyoruz. Ama medyada bir özgürlüğün olmadığını da görüyoruz ve yaşıyoruz."

Bu arada Halk TV, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını izleyicilerine canlı aktardı. Kanalın sahibi Cafer Mahiroğlu da gerilimden CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'i sorumlu tutmuş, Kılıçdaroğlu'na bu yanlıştan dönülmesi çağrısı yapmıştı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının kalanında öne çıkan başlıklar şöyle:

'UYGULAMAYI BİR EKONOMİK SOYKIRIM OLARAK TANIMLIYORUZ'
- Akaryakıt zamları vatandaşın cebinden çalınan paradır. O nedenle biz, yapılan uygulamayı bir ekonomik soykırım olarak tanımlıyoruz. Bir avuç kişiyi zengin etmek, 85 milyonu bir avuç kişiye hizmet eder hale getirmek kabul edebileceğimiz bir şey değil.

- Kimse biriktirdiği ve çaldığı servetin esiri olmamalıdır. Esiriyseniz siz bir ülkeyi yönetemezsiniz. Soru şu; bütün bunların karşılığına baktınız zaman Erdoğan hükümeti kimlere hizmet ediyor. Vatandaşa hizmet etmediği açık. Dolarla ihale alanlara hizmet ediyor. Bu hizmetin neden olduğunu da birazdan anlatacağım size. Dolarda fiyat garantisi alanlara hizmet ediyor.

'KÖPRÜDEN NİYE DOLARLA GEÇİYORUZ?'
- Söyledik, bir daha söylüyorum. Bu soygun düzenine son vereceksiniz. Akıl var, mantık var, adalet var, ekonomi var. Dolarla verdiğin garantilerin tamamını Türk lirasına çevireceksin kardeşim. Bu kadar açık. Köprüden niye dolarla geçiyoruz? Bahçeli'ye bir gönderme yapalım. Benim bildiğim milliyetçiler Türk lirası tarafındadır. Dolarla niye geçelim.

- Değerli arkadaşlarım. Bütün bunların temelinde adaletsizlik yatıyor. Hakim, hukukun üstünlüğüne göre karar verir. Gazeteci Barış Terkoğlu, ki medya dünyasının saygın Barış'larından birisidir. İkisi de Türkiye gerçeklerine katkı vermişlerdir. Barış Terkoğlu 10 Temmuz'da bir yazı yazdı. Yargıdaki bozulmayı anlattı ve o yazı karşısında bekledik ki Adalet Bakanlığı'ndan bir açıklama gelir, 'böyle bir şey yoktur.' diye. Bu yazı çok önemli ama şu an adeta sahipsiz. Bu yazıdaki soruları bir yazı haline getirdim.

'MAHKEME BAŞKANI TEHDİT EDİLDİ Mİ?'
- Önceki Adalet Bakanı Bozdağ döneminde HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç ve bakan yardımcısı Hasan Yılmaz, seçimlerden önce nisan ayında İstanbul 10. Ticaret Mahkemesi Başkanı Ramazan Acar'ı kendileriyle görüşmek üzere çağırdılar mı?

- Ankara'da yapılan görüşmede Halil Koç ve Hasan Yılmaz, Mahkeme Başkanı Ramazan Acar'ı tehdit etti mi, etmedi mi? Davanın mutlak firma lehine sonuçlanması lazım. O yüzden 3 Mayıs'ta mutlaka karar vermenizi istiyoruz. Davanın karar aşamasına gelip gelmemesi hiç önemli değil' diyorlar. Bu nasıl bir hukuk anlayışı?

- Neron Roma'yı yaktı, Erdoğan Türkiye'yi.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, parti içi tartışmalara değinmedi:... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER