Kılıçdaroğlu, o görüşmeyi ilk kez anlattı

Samanyolu Haber TV'de Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sunduğu 'Günlük Özel' programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önemli açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu, o görüşmeyi ilk kez anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Aslında polis tamamını, emniyet tamamını biliyor. Dinlenen bir adam takip edilmez mi? Güvenlik önlemini almak istiyorlar. Güvenlik önlemi alınmamasına ya da bunların tutuklanmamasına tek neden; siyasi otoritenin 'gereğini yapın' talimatını vermemesidir. Yani açıkça IŞİD'i korumuş olmasıdır. Bu bir gözlem değil çok açık ve net söylüyorum." dedi.
Kılıçdaroğlu, o görüşmeyi ilk kez açıkladı | Samanyolu Haber
Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları: 
"Kalkacaksın Güneydoğu'dan bineceksin araca geleceksin Ankara'ya kahvaltı yapacaksın gezeceksin kimse seni tutuklamayacak. Gözaltına bile almayacak. Geleceksin canlı bomba olarak eylem yapacaksın. Güvenlik zafiyeti yoktur diye birisi çıkıp söyleyecek kargalar bile buna güler."

'95 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ AÇIKLANIRKEN ADALET BAKANI GÜLÜYOR'
Olayın ardından basın açıklaması yapan bakanları eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Adalet Bakanı'nın sorumluluğu televizyonlara çıkıp gülen adam. O zaman rakam 95'ti. Ölen insanlardan dolayı vicdanında en ufak bir sorumluluk hissetmeyen birisi. Bunun kesinlikle adalet bakanlığı koltuğundan ayrılması lazım. Öbürü İçişleri Bakanı, zaten baş sorumlusu da o. İkisini koruyan kim, Başbakan. O zaman Davutoğlu da bunun sorumlusudur. İstifa etmeleri gerekiyor. İki bakanın istifa etmesi gerekiyor. Davutoğlu'yla görüşmemde bakanları görevden almasını söyledim. Müfettiş görevlendirdiğini söyledi. İyi de müfettişler bakana bağlı. Bakana bağlı müfettiş bakanı mı denetler. Bakanın emir ve talimatına göre hareket eder."


'SİYASİ OTORİTE IŞİD'İ KORUDU'
"Benim kanaatim şu, çok net olarak ifade edeyim. Emniyet güçleri bunun tamamını biliyor. Çünkü dinliyorlar.  Dinlenen bir insan takip edilmez mi? Güvenlik önlemi almak istiyorlar. Güvenlik önlemlerinin alınmamasına ya da bunların tutuklanmamasına yol açan tek neden siyasi otoritenin 'Gereğini yapın' talimatını vermemesidir. Yani açıkça siyasi otoritenin IŞİD'i korumasıdır. Bu kadar net söylüyorum. "



'DAVUTOĞLU İTİRAF ETTİ'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Kılıçdaroğlu, 'açıklarsam  Davutoğlu zor durumda kalır' dediği sözlere açıklık getirdi. CHP lideri açıklamadığı şeylerin AKP iktidarı döneminde yaşanan katliamlarla ilgili zafiyetlerle ilgili olduğunu ve Davutoğlu'nun bunu açıkça itiraf ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, 'duyduğumda ürperdim'dedi.

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, o görüşmeyi ilk kez anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER