Kılıçdaroğlu'nun avukatı: Bilirkişi raporu aldık, 17/25 ve sıfırlama tapeleri gerçek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, 17/25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmalarında yer alan ses kayıtlarının doğru olduğunu, montaj olmadığını ve bilirkişi raporu aldıklarını açıkladı. Çelik, söz konusu raporu Cumhurbaşkanına hakaret davasında mahkemeye sundu.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17/25 Aralık 2013 yolsuzluk operasyonlarını hatırlatarak, "Ülkenin her tarafını peşkeş çektiniz." diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açmıştı. Mahkemede müvekkili Kılıçdaroğlu adına savunma yapan avukat Celal Çelik, 17/25 Aralık ses kayıtlarını delil olarak sunmuştu. 

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'e savunmasından dolayı dava açıldı. 

Geçen hafta basın mensuplarını duruşmaya davet eden Çelik, duruşma sonrası bir açıklama yapacağını söylemiş ve "Yer yerinden oynayacak!" ifadelerini kullanmıştı.

DURUŞMA İLERİ TARİHE ERTELENDİ

İstanbul'da Anadolu 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya çok sayıda CHP'li de katıldı. Duruşmada ses kayıtlarının gerçek olduğunu dile getiren Çelik beraat kararı istedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri tarihe erteledi.

Duruşmaya Celal Çelik, İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğolu, CHP milletvekili Ali Şeker, Erdoğan Toprak ve birçok CHP'li siyasetçi katıldı. 

"17/25 Aralık SES KAYITLARI TAMAMEN DOĞRU"

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Celal Çelik, tapeleri sunması sebebiyle hakkında dava açıldığını belirterek, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Bilal Erdoğan ile yapmış olduğu 6 tape ve yine Erdoğan’ın dönemin TOKİ Başkanı Haluk Karabel'le yapmış olduğu 1 tape olmak üzere toplamda 7 tape kaydıyla ilgili bilirkişi incelemesi aldım. Rapor net bir şekilde o tape kayıtlarının doğru olduğunu söylüyor. Hiçbir şekilde montaj olmadığını ortaya çıkardık." dedi. 

Tapeler hakkındaki raporu mahkemeye sunan Çelik, basın açıklamasının akabinde raporu basın mensuplarına dağıttı.

ERDOĞAN "DARBE" DEMİŞTİ

17/25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmalarına imza atan dönemin Emniyet amirleri ve polisler 2014 yılı temmuz ayından beri mahpus. 

İranlı Reza Zarrab ile Erdoğan'ın ve dört bakanın kurduğu rüşvet çarkının ortaya çıkarılmasını "darbe" olduğunu iddia eden AKP lideri Erdoğan'ın dosyaları örtbas etmek için başlattığı cadı avında bazı Emniyet amirlerinin eşleri ve kızları da da tutuklandı. 
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'nun avukatı: Bilirkişi raporu aldık,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER