Kılıçdaroğlu'nun 'kayyım' çıkışına İmamoğlu'nun tepkisi nasıl oldu?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Haziran 25 2025
Kurultay davası öncesinde, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek, mutlak butlan ve kayyum ihtimaline karşı partiye destek açıklaması istedikleri fakat "ret" yanıtı aldıkları iddia edilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP PM Üyesi Engin Özkoç; İmamoğlu'nu Silivri'de ziyaret etti. İkili, görüşme sonrası soruları yanıtladı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil çok sayıda belediye başkanı ve yöneticisi tutuklu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 30 Haziran'daki kurultay davası için de hazırlık yapıyor.

Kasım 2023'te yapılan kurultayda Özgür Özel, 812 oyla, 536 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı genel başkan seçilmişti.

Bu kurultayın iptali istemiyle açılan davadan "mutlak butlan" (yok sayılması) kararı çıkabileceği ve bu durumda eski genel başkan Kılıçdaroğlu'nun partinin başına geçebileceği iddiaları kamuoyunda gündem olmuştu.

Son olarak, gazeteci İsmail Saymaz, köşe yazısında, Ankara'da yapılan önemli bir görüşmenin detaylarını aktarmıştı.

KILIÇDAROĞLU "KAYYIMA MI BIRAKAYIM?" DEMİŞ

Saymaz, 30 Haziran'da görülecek olan kurultay davası öncesinde tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talebi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP PM Üyesi Engin Özkoç'un, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek, mutlak butlan ve kayyum ihtimaline karşı partiye destek açıklaması istediğini yazmıştı.

Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun ise "Böyle bir açıklama yapamam. Ben kabul etmesem kayyum gelecek. Kayyuma mı bırakayım? Karardan sonra Özgür Özel ile oturur, konuşuruz" yanıtını verdiğini öne sürmüştü.

ÖZKOÇ VE SEÇER İMAMOĞLU'NU ZİYARET ETTİ
Kılıçdaroğlu ile görüşen heyette yer alan CHP PM üyesi Engin Özkoç ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmek üzere Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gitti.

Ziyaret sonrası Seçer ve Özkoç basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

VAHAP

Bu haberler de ilginizi çekebilir