'Kimse bizim verdiğimiz mücadeleden nemalanmasın'

'Kimse bizim verdiğimiz mücadeleden nemalanmasın'

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Yargıtay ilamı ile karayollarında kadro verilen 6 bin 417 taşeron işçi üzerinden kimsenin nemalanamayacağını söyledi. Arkadaşlarının yıllardır verdikleri hukuk mücadelesinin sonucunda kadroya kavuştuğuna dikkat çeken Gedikli, "Yargıtay ilamı olmadan bir kişinin işe başladığını göstersinler." dedi.

Gökhan Gedikli yönetim kurulu üyeleri ile bir lokantada düzenlediği basın toplantısında, taşeron olarak çalışan işçi arkadaşlarının karayolları işçisi kabul edilmesi ve kadroya alınmaları için verdikleri mücadele sürecini anlattı. Yıllardır sürdürdükleri hukuki mücadelede 2012 yılındaki Yargıtay kararıyla önemli bir kazanım elde ettiklerini ifade eden Gedikli, o tarihten buyana da Yargıtay ilamının uygulanması ve kadro almak için mücadele ettiklerini kaydetti. 6 bin 417 kişinin Yargıtay ilamı ile kadro aldığı bilgisini veren Gedikli, "Şimdi birileri bu başarıya sahip çıkmaya başladı. Kimse bizim verdiğimiz mücadeleden nemalanmasın. Bölgemizdeki 6 ilde 15 binin üzerinde taşeron işçe var. Bölgemizde 200 arkadaşımız iş başı yaptı. Bu 200 kişinin tamamı Yol-İş üyesi ve Yargıtay ilamı olanlar. Bunlar bize inanıp, kadro için bizimle birlikte mücadele eden arkadaşlarımızdır. Bundan sonra da diğer arkadaşlarımız için mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

"Yargıtay ilamı olmadan bir kişinin işe başladığını göstersinler." diyen Gedikli, sözlerine şöyle devam etti: "Gönül isterdi ki bütün siyasiler arkadaşlarımıza destek olsun. Bizim yönetimimizde mevcut iktidara yakın olar arkadaşlarımız da var. Yıllarca vekillere, il başkanlarına dosyalar verdik. Neden Yargıtay ilamı olmadan işe başlatmadılar. İnşaallah bundan sonra başlarlar. Bunu sağa sola çekmenin bir anlamı yok. Bu taşeronluk sistemini kim bitirirse 'Allah razı olsun' deriz. Bizim siyasetle işimiz olmaz. Derdimiz sömürülen arkadaşlarımızın sorununu çözmek. Bizim sınıfımız ekmek yoludur. Bizi siyasetin bir yanına bulaştırmayın."

Taşeronlaşmanın kölelik düzeni olduğuna vurgu yapan Gedikli, "Bu sistem bitmelidir. Artık mal gibi alınıp satılmak istemiyoruz. Bizim üzerimizden birileri para kazanmasın. Artık bu sistemin sonu gelmelidir. Karayolları çalışanları olarak kendi işimizi kendimiz yapmak istiyoruz. Karla mücadeleyi de, yol temizlemeyi de, asfaltlamayı da biz yaparız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Kimse bizim verdiğimiz mücadeleden nemalanmasın' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER