Kimse Yok Mu gönüllüsü doktorlardan 15.000 kişilik iftar!

Rahmet ayı Ramazan kara kıtanın da üzerine güneş gibi doğdu. Her fırsatta ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği, bu kutlu zaman diliminde bu kez Ugandalı muhtaçların yardımına koşuyor.

Kimse Yok Mu gönüllüsü doktorlardan 15.000 kişilik iftar!

Uganda Devlet Başkanının açılışını yaptığı Nil Hastanesi doktorlarından oluşan gönüllüler Ramazan ayı boyunca her gün 500 ihtiyaç sahibine iftar yemeği veriyor.

Ramazan coşkusunu yaşatan Kimse Yok Mu gönüllüsü doktor ve öğretmenler, Uganda’nın en büyük 2. Şehri olan Jinja’da her gün ortalama 500 ihtiyaç sahibine iftar veriyor. İftar organizasyonlarına Ugandalı yerli doktorların yanı sıra Türk doktor ve öğretmenlerin bulunduğu gönüllüler, hastanenin bahçesine kurdukları çadırda 30 gün boyunca iftar yemeği veriyor.



Türk gönüllüler ile birlikte böyle bir hayır işinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Dr. Nurollah Leone Sierre, ‘’Öncelikle ülkem Uganda’ya hastane yaptırdığı için Türk sivil toplum kuruluşu olan Kimse Yok Mu’ya çok teşekkür ediyorum. Ramazanın güzelliklerini Türk kardeşlerimizle birlikte hastanemizin bahçesine kurduğumuz çadırda her milletten, her cinsiyetten ve çocuk büyük hep birlikte iftar yapıyor olmak çok mutluluk verici. Başta Başhekimimiz Necdet beye, doktor arkadaşlarıma, hastane personeline ve gönüllü olarak bu işe sahip çıkan herkese şükranlarımı sunuyorum. Allah emeği geçenlerden razı olsun’’ dedi.



Çocuklarının karınlarının doyduğunu gören anne babaların mutlulukları görülmeye değer’

Ramazan ayı boyunca her gün yüzlerce mağdura iftar yemeği verildiğini ifade eden Kimse Yok Mu Uganda temsilcisi Mustafa İnce, ‘’Uganda devlet başkanın açılışını gerçekleştirdiği Nil hastanesi doktorları, yerli doktorlar ve öğretmenlerden oluşan yaklaşık 40 gönüllümüz ile birlikte hastane bahçesine açtığımız çadırda 500 yardıma muhtaç aileye iftar veriyoruz. Burada görev yapan doktor ve öğretmen eşleri ve çocukları hep birlikte Uganda’da yaşayan mağdur insanlara iftar yemeği vermekten çok mutluyuz. Bu mübarek ayı nasıl bereketli geçirebiliriz diye konuştuğumuzda böyle bir fikir çıktı.

Türkiye’den gönderilen bağışlarla Ramazan ayı boyunca 30 gün 500 ihtiyaç sahibine yardımcı olmayı planlayarak başladık. Gerçekten çok bereketli, çok heyecanlı geçiyor.Mağdur ailelerin çocuklarının karınlarının doyduğunu gören anne babaların yüzlerinin gülmesine şahit oluyorsunuz, bu tarif edilemez bir duygu. Ramazan ayının sonlarına doğru da çocuklara hediyeler vereceğiz. Bu duyguları bizlere yaşatan Türk halkına buradan çok teşekkür ediyorum. Allah yardım eden herkesten razı olsun’’ diye konuştu.

Bağışta bulunmak için;









‘Uganda Devlet Bakanından Kimse Yok Mu’ya teşekkür mektubu’

Uganda etik Bakanı Simon Lokodo Kimse Yok Mu’nun yapmış olduğunu çalışmalara istinaden bir mektup göndererek şu ifadeleri kullandı. ‘’ Kimse Yok Mu Derneğinin Uganda’da yaptırmış olduğu hastanemizde görev yapan saygı değer Türk ve Ugandalı doktor arkadaşlarıma, eğitim gönüllüsü insanlara en derin duygularımla şükranlarımı sunuyorum’’ ifadelerini kullandı.

Uganda’nın Jinja şehrinde ikamet eden Darlingto Togado katılmış olduğu iftar yemeğinde şunları söyledi. ‘’4 Çocuk ile birlikte burada her gün yemeğimizi yiyoruz, bizleri kapıda karşılayarak yemek masalarına davet ediyor olmaları bizleri çok etkiliyor. Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Kimse Yok Mu’ya şükranlarımı sunuyorum, Allah onlardan razı olsun’’ dedi. Ugandalı bir çocuk ise şunları söyledi. ‘’Her akşam burada yemek verdikleri için çok mutlu oluyorum. Doktor amcalar, öğretmenler bizlere hediyeler veriyorlar. Her gün buraya gelmek için sabırsızlanıyorum. Burada başka çocuklarla oyun oynuyoruz, sonra da hediyeler veriyorlar. Onları çok seviyoruz’’ diyerek sevinçlerini paylaştı.

<< Önceki Haber Kimse Yok Mu gönüllüsü doktorlardan 15.000 kişilik iftar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER