King'e bir de komedi yazdırmayın!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 14 2023
Paylaş
X Post
Samanyoluhaber.com yazarı Kadir Gürcan'ın yazısı
KADİR GÜRCAN
Netflix'in yayınlamadığı diziden dolayı neredeyse milli bir yas ilan edemediğimiz için kaldı. Yabancı kültürlere hem burun kıvırıp sonra alınganlık gösterkem tam bir iki yüzlülük. Diğer yerlerde lokal zevk ve merakları, uluslararası bir tercih ve ilgiye çevirmek öyle kolay değil. Hele Hollywood'un standartlarının bir bölümünde ağır davranıp, efendi bulundurmak lazım.
Döner, baklava, ayran ya da çiğ köfte'nin milli-muhafazakar ismini almak başka, dünya çapında sözü, sazı dinen siyasetçi, sanatçı veya dizi verebileceği şeylerdir. Duygularınıza yeni düşüp, beklentinizi bulamayınca, döndürme yemenin bir manası yok.
Yerli üretime tutku derecesinde bir araya gelmeyi iç siyaset hamuru ve etnik bir çeşni olduğunu hatırdan öğrendiğin. Bu herkes için böyle. Her çorbaya limon olmak gibi basitliğe düştüğünde milletin sahip olduğu asıl değerlere karşı itimad ve güvenin sarsılabileceği bu ortamlardan asla akla gelmez. Yabancı bir dostuna tuzlu ayran İçmeye ikna eden bir arkadaşı, yabancının ilk yudumundan sonra “Hiç tuzlu içecek mi olur?” tepkisine ne kadar alındığını anlatmıştı.
Mükemmel, dünya çapında marka haline gelmiş içeceklerin tamamı “sıfır şeker” da deseler, tatlılık ortak paydasında birleşiyorlar. “Kefere ve fecere ayran'dan ne anlar!” Deyip içinden çıkmak kolay ama, yabancı marka içeceklerin aylık işlem hacmi, tarih boyunca ayranın ulaştığı satış noktasında gölgede bırakacak kadar iddialı sevilerde.
Korku romanları yazarı ve neredeyse her kitabının filmine aktarılan Stephen King “Oscar ödüllerinde ırkçılık yapılıyor. Siyahi sanatçılar bu yüzden asla ödül alamıyor!” diye yakınan Afrikalı-Amerikalı asıllı siyahi aktörlere ilginç bir cevap verdi; “Oscar'a ırk tartışmasını karıştırmayın!” Pozitif ayrımcılığın suistimal alınması yer var edilmeyeceği yer var. King "Eğer ille de ödül alacaksa
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Tom Barrack'tan tarihî açıklama: SDG'nin ortaya çıkış amacı sona ermiştir2.Grönland krizi: Trump tırmandırıyor, Avrupa direniyor3.Eşine sürücülü polis arabası tahsis eden emniyet müdürüne inceleme...4.Suriye'de Haseke konusunda anlaşma işareti! Abdi, Savunma Bakan Yardımcılığı ve Valilik için isim önerecek5.AİHM Türkiye'yi Ziyaret ve telefon kısıtlamalarından tazminata mahkum etti.
6.Yunanistan ve İsrail SİHA'lar ve siber güvenlik konularında ortak hareket kararı aldı7.Dava soğumaya mı bırakıldı? 5 yıl hapis istenen TÜSİAD yöneticilerinin davası ertelendi8.Provokasyon: Nusaybin’de Türk bayrağını indirmek isteyenlere soruşturma9.Gazeteci yazar Ahmet Turan Alkan vefat etti10."Kesin talimat verdim bana bir şey olursa tüm ülke havaya uçacak"

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Tom Barrack'tan tarihî açıklama: SDG'nin ortaya çı...

Grönland krizi: Trump tırmandırıyor, Avrupa direni...

Eşine sürücülü polis arabası tahsis eden emniyet m...

Suriye'de Haseke konusunda anlaşma işareti! Abdi, ...

AİHM Türkiye'yi Ziyaret ve telefon kısıtlamalarınd...







